Suomen vahvimmat teknologiabrändit 2022
May 12th, 2022, Tove Keldsen

Suomen vahvimmat teknologiabrändit 2022

YouGov koostaa vuosittain listan vahvimmista teknologiamerkeistä kuutta eri mielikuvamittaria käyttäen.

Kun suomalaiset arvioivat merkkejä kuudella mittarilla (laatu, yleismielikuva, vastine rahalle, suositteluhalukkuus, maine ja tyytyväisyys), nousee Samsung ykköseksi.

null

Samsung on suosittu ympäri maailman ja se on kärjessä Suomen rankingissa pistemäärällä 38,2. Heti perässä tulee Sony saaden 28,2 pistettä. Canon sijoittuu kolmanneksi pisteillä 27,3.

Suomalaisbrändi Nokia on neljännellä sijalla pistein 24.7. Nokia on parantunut edellisestä mittausjaksosta +4,7 pistettä, mikä tekee siitä suurimman parantajan teknologiabrändeistä Suomessa. Kotimainen teleyritys Elisa seuraa Nokiaa vain 0,8 pistettä jäljessä sijoittuen viiden parhaan joukkoon.

Haluatko tietää, miten sinun brändisi pärjää? Tai kuulla lisää YouGov BrandInxdexistä?

Globaali top10-listaus 2022

Maailmanlaajuisestikin Samsung on listamme kärjessä 122 pisteellä. Kärkisija johtunee sen valmistamien kuluttajatuotteiden laajasta valikoimasta; siitä on tullut tuttu brändi lähes jokaisessa kodinkone- ja viihde-elektroniikan tuoteryhmässä.

null

The Japanese company Sony ranks second, followed by Apple, which ranks third with a score of 101. LG and Philips are respectively in fourth and fifth place.

Japanilaismerkki Sony sijoittuu toiseksi pistemäärällä 116 ja Apple kolmanneksi pistemäärällä 101. LG ja Philips ovat vastaavasti neljännellä ja viidennellä sijalla.

See YouGov's Global Technology Rankings here

Tietoa tutkimuksesta

YouGov on käyttänyt pisteindeksiä listauksen kokoamiseen. Pisteindeksi muodostuu 6 eri imago-osatekijän keskiarvosta: Laatu, Yleinen mielikuva, Vastine rahoille, Suosittelu, Maine ja Asiakastyytyväisyys, jotka yhdessä antavat yleiskuvan brändin yleiskunnosta.

Suomessa BrandIndex vertailee yli 350 eri brändiä, joista 32 on teknologiabrändejä. YouGov BrandIndex haastattelee joka päivä sataa henkilöä väestöä edustavalla otoksella, ja kysyy heiltä heidän asenteistaan eri tuotemerkkejä kohtaan.

Tämän vuoden Global Consumer Electronics Rankings 2022 kattaa 16 markkina-aluetta (Australia, Kiina, Tanska, Suomi, Ranska, Saksa, Intia, Indonesia, Japani, Alankomaat, Norja, Saudi-Arabia, Ruotsi, Arabiemiirikunnat, Iso-Britannia ja Yhdysvallat). Tämän vuoden maailmanlaajuista listaa varten laadimme kunkin markkina-alueen kymmenen parhaan tuotemerkin (niiden indeksipisteiden perusteella 1.4.2021-31.3.2022) luettelon, joka loi yhteensä 160 pisteytysmahdollisuutta. Consumer Electronics Rankings 2022 -metodologiamme antaa kymmenen pistettä ensimmäisestä sijoituksesta ja yhden pisteen kymmenennestä sijasta kullakin markkinalla. Maailmanlaajuisessa sijoituksessa näkyvä pistemäärä on kunkin brändin keräämät pisteet 160 paikan suosikkilistalta

Data on ajalta 01.04.2021 - 31.03.2022.