Här är de högst rankade teknikvarumärkena
April 27th, 2021, Tove Keldsen

Här är de högst rankade teknikvarumärkena

Samsung är det teknikvarumärke som flest har ett positivt intryck av i Sverige och världen. Det visar YouGovs teknikranking 2021, som rankar de teknikvarumärken vi har det bästa helhetsintrycket av.

Teknikvarumärken har hjälpt oss igenom coronapandemin genom att underlätta kontakt med vänner och familj och erbjuda oss underhålllning? YouGov har därför tittat närmare på vilka teknikvarumärken som är mest populära i Sverige och resten av världen.

Sveriges topp 10-lista

null

Rankingen är framtagen med hjälp av YouGov BrandIndex och baseras på helhetsintryck-poängen, som visar vilka varumärken som flest svenskar har ett positivt intryck av.

Samsung är populärt över hela världen och hamnar högst upp i den svenska rankingen med en poäng på 37,3. Andra plats går till Apple (23,9), vilka som vanligt har lanserat ett antal nya modeller och produkter under det senaste året. På tredje plats, tätt följt efter Apple, kommer Microsoft med en poäng på 22,5.

Sony säkrar fjärde plats före varumärken som Android, Canon och Facebook. Hårdvarutillverkarna Nikon och LG upptar åttonde respektive nionde plats, medan Panasonic intar den sista platsen på den svenska topp 10-listan.

YouGovs globala teknikranking

null

Samsung toppar också den globala teknikrankingen. Samsungs produktsortiment sträcker sig från telefoner till tvättmaskiner, vilket gör Samsungs produkter relevanta i nästan alla områden av konsumentens hemmaliv.

Google, som också är ett varumärke många möter i sin vardag, kommer på andra plats, medan meddelandeplattformen WhatsApp hamnar på tredje plats.

Vill du se en jämförelse med andra marknader?

Vår årsrapport belyser de tio bästa teknikvarumärkena på varje marknad i 24 länder. Klicka här för att ladda ner en kopia av rapporten där du ser vilka varumärken som är de högst rankade i världen.

Vill du veta hur ditt varumärke mår? Eller hör mer om YouGov BrandIndex? Kontakta oss

Om rankingen

YouGovs Technology Rankings 2021 innehåller följande kategorier av varumärken: Hårdvarutillverkare (som Dell, Apple, Samsung, Bose), mjukvarutillverkare (som Microsoft och IBM) och sociala medieplattformar (som Facebook, Twitter och WhatsApp).

YouGov BrandIndex är tillgänglig på 55 marknader runt om i världen och genomför mer än 11 miljoner intervjuer varje år i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien, Mellanöstern och Australasien.

I Sverige mäts cirka 400 varumärken dagligen, varav 23 teknikvarumärken. Varje dag genomförs 160 intervjuer med allmänheten i Sverige.

Helhetsintryck-poängen tas fram genom att respondenterna får besvara frågor om vilka varumärken de har ett allmänt positivt intryck av och vilka de har ett allmänt negativt intryck av. Poängen är nettovärdet dvs. andelen av respondenter som har ett allmänt positivt intryck, minus andelen som har ett allmänt negativt intryck av respektive varumärke under perioden 1 mars i 2020 till 28 februari 2021.