Sidste måling inden valgdagen
June 4th, 2019, YouGov

Sidste måling inden valgdagen

Sidste måling fra YouGov for B.T., før folk afgiver deres stemme i morgen, ser ikke god ud Løkke.

Forskellen mellem den røde og blå blok er 95 mandater mod 80 mandater.

null

Den valgansvarlige samt kommunikationschefen for YouGov, Lars Gylling, har svært ved at se, at resultatet ændrer sig på valgdagen.

»Målingen viser fortsat et stort forspring til rød blok og dermed også en rig mulighed for, at Danmark skal have en ny statsminister, når valget er slut,« forklarer Lars Gylling.

Hvis man skærer meningsmålingen skarpt, så viser den stort set det samme, som den har vist gennem det meste af valgkampen.

Der har ikke været de store udfald. Faktisk har Lars Gylling kun fundet to punkter, hvor der har været nogle markante udfald.

»Meningsmålingerne har siden den 7. maj været umådelig stabile. De to blokke har været forholdsvis uændret gennem hele valgkampen,« siger han.

»Men der er to ting, som jeg især har lagt mærke til. Det ene er det sving, som vi så efter hele EU-valget og sagen om Karsten Hønge, der kostede SF rigtig meget. Det virker dog som om, at de har taget toppen af det fald nu.«

»Den anden ting er Dansk Folkeparti. De har været rigtig langt tilbage. Helt nede omkring otte procent. Men er nu kommet tilbage på omkring, hvad de var, da valgkampen startede,« lyder det fra Lars Gylling.

Læs hele analysen på B.T.

Om det politiske barometer

Valgbarometeret er baseret på interview med 1075 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 31. maj til 4. juni 2019. Stikprøven er repræsentativ på køn, alder, geografi samt stemmeafgivelse ved valget 18. juni 2015. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 3,5 % (procentpoint).

Kilde: YouGov for B.T.

Image: larsloekke.dk