Google pitää kärkipaikan YouGovin maailmanlaajuisessa brändimittauksessa
August 15th, 2018, Tove Keldsen

Google pitää kärkipaikan YouGovin maailmanlaajuisessa brändimittauksessa

Digiyritykset top-5 kärjessä YouGov BrandIndex maailmanlaajuisessa imagomittauksessa, joka mittaa tuotemerkkien yleiskuntoa.

Ranking perustuu yli 6 miljoonaan haastatteluun heinäkuun 2017 ja kesäkuun 2018 välisenä aikana.

null

Google on listan kärjessä ennen YouTubea. Top-10 kärjessä on nyt kolme uutta brändiä: Ikea on sijalla seitsemän, japanilainen vaatebrändi Uniqlo yhdeksäs ja leluvalmistaja Lego kymmenes.​

Suomen 10 suosituinta tuotemerkkiä

null

Fazerilla on ykkössija YouGovin BrandIndexin tuotemerkkilistalla, ja se onkin saanut kotimaassaan kaikkein positiivisimmat arvostelut monena vuotena.

Suomalainen kärkikymmenikkö koostuu useista perinteisistä suomalaisista tuotemerkeistä, erityisesti designin ja kulutuksen saroilta, kuten Paulig, Iittala, Arabia, Prisma, Hackman, Abloy ja Finnair.​

Nousijat

null

Yle on suurin kasvaja vuonna 2018 niukasti ennen Finnairia.

Lue lisää ja katso kokonaissijoitukset ja yksittäisten alojen listaukset täältä

Ylen yleisö

YouGov Profiles dynaaminen segmentointityökalu auttaa brändejä segmentoimaan kohdeyleisöään. YouGov on profiloinut Ylen käyttäjiä, ks. kuva alla.

null

Verrattuna suomalaiseen aikuisväestöön Ylen käyttäjät ovat useammin 60+ -vuotiaita miehiä ja kiinnostuneita kotimaisista sekä ulkomaisista uutisista. He käyttävät perinteistä mediaa, mutta verkkomedioista myös Yle Areenaa.

Tietoa maailmanlaajuisesta listauksesta

YouGov on käyttänyt pisteindeksiä listauksen kokoamiseen. Pisteindeksi muodostuu 6 eri imago-osatekijän keskiarvosta: Laatu, Yleinen mielikuva, Vastine rahoille, Suosittelu, Maine ja Asiakastyytyväisyys, jotka yhdessä antavat yleiskuvan brändin yleiskunnosta.

Arvioidakseen tuotemerkkien yleiskuntoa maailmanlaajuisesti, YouGov tarkasteli 26:sta BrandIndex-maasta koottuja tietoja, jotka kattavat Pohjois-Amerikan, Etelä-Amerikan, Euroopan, Afrikan, Aasian ja Australian markkinat, ja muodosti maailmanlaajuisen kärkikymmenikön eri maiden kymmenen kärkeen useimmin päässeistä tuotemerkeistä. Jos brändit listattiin kärkikymmeniköissä yhtä monta kertaa, maailmanlaajuisen listan sijoitus ratkaistiin yksittäisten maiden kärkikymmenikön sijalukujen keskiarvon perusteella.

Suomessa BrandIndex vertailee yli 200 eri brändiä. YouGov Brandindex haastattelee joka päivä sataa koko väestöä edustavaa henkilöä, ja kysyy heiltä heidän asenteistaan eri tuotemerkkejä kohtaan.

Data on ajalta 1.7.2017 - 30.6.2018.

https://yougov.fi/find-solutions/brandindex/

Image Getty