Tekno-giganter dominerer YouGovs globale imageranking
August 20th, 2019, Tove Keldsen

Tekno-giganter dominerer YouGovs globale imageranking

8 av de 10 plassene på YouGov BrandIndex’ globale imageranking inntas av teknologiselskaper, men i Norge topper Kiwi rankingen.

YouGov BrandIndex’ globale imageranking måler den generelle helsetilstanden til en merkevare, og er basert på over seks millioner intervjuer i løpet av 12 måneder frem til utgangen av juni 2019.​

null

En stor del av verdens befolkning rangerer teknologiselskaper høyest. Google inntar igjen førsteplassen foran What’sApp, YouTube, Samsung og Facebook.

De eneste ikke-teknologiselskaper som er kommet gjennom nåløyet i år og inn på topp 10, er Nike, som har skapt global oppmerksomhet med sine reklamekampanjer gjennom 2018, og IKEA, som har beholdt sitt sterke image globalt.

Norges topp 10 innen merkevarer

null

Kiwi kommer igjen inn på førsteplass på YouGov BrandIndex' norske imagerangering, rett før den populære betalingsappen Vipps, som også er ‘klatrer’ på listen over merkevarer som har hatt størst økning i imagescore siste året. ​FINN.no inntar tredjeplass.

Ellers er Norges topp 10 tilnærmet uendret sammenlignet med 2018-kåringen.

Sterkeste fremgang

null

Rema 1000 har hatt en omdømmekrise i kjølvannet av blant annet Bestevenn-strategien, men har siden gjenoppbygget mye av det tapte. Rema 1000 er merkevaren med sterkest fremgang i denne perioden, og har økt sin score med 6,6 poeng. Se målgruppen som har et generelt positivt inntrykk av Rema 1000 her.

Vipps er den andre super ‘klatreren’ på listen og har økt sin score med 6,5 poeng.

Norwegian som også har hatt en økning i image på 3,9 poeng er tett på å være tilbake på Norges topp-10 liste.

Les mer og se de samlede rankingene samt rankinger for utvalgte sektorer her

Om rankingen

Rangeringen er utarbeidet ved hjelp av indeksscoren til YouGovs Brandindex, som er gjennomsnittet av 6 forskjellige imageparametere: kvalitet, generelt inntrykk, verdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshet.

For å vurdere helsetilstanden for merkevarer globalt, har YouGov sett på data fra 29 BrandIndex-land (de lande, som YouGov BrandIndex dækker tre eller færre sektorer er blevet ekskluderet fra listen) i Nord-Amerika, Sør-Amerika, Europa, Afrika, Asia og Australia. Vi har gitt varemerkene poeng fra 1 til 10 per land, hvor varemerket er i topp 10 (fra 10 poeng for en førsteplass til 1 poeng for en tiendeplass).

I Norge intervjuer YouGov BrandIndex 100 personer hver dag som er representative for den generelle befolkningen, og spør om deres holdninger til forskjellige merkevarer.

Data er fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019.

Tabellen for image-forbedring rangerer merkevarene som har hatt størst økning i Index fra 1. juli 2018 til 30. juni 2019 sammenlignet med samme periode 2017-2018.

https://yougov.no/find-solutions/brandindex/

Image Getty