Norge er klar for knask eller knep
October 27th, 2017, Tove Keldsen

Norge er klar for knask eller knep

Hver fjerde nordmann kommer til å ha godteri liggende klart til barn som går ”knask eller knep”. YouGov har undersøkt hvordan man planlegger å feire Halloween i Norge.

I Norge svarer hver tredje (34%) at de planlegger å feire Halloween på en eller annen måte og det vil i stor grad være til fordel for norske barn.

null

20 % skal ha godteri liggende klart for barn som går ”knask eller knep”. 9 % skal gå på halloween-fest og 8 % skal pynte hjemmet eller hagen med halloween-dekorasjoner. Halloween er for barn i Norge, og mange foreldre skal følge sine barn når de går ”knask eller knep”. 25 % med barn under 7 år og 12 % med barn over 7 år.

Halloween overgår allehelgensdag

null

Halloween er mer populært i Norge enn den norske merkedagen allehelgensdag, og 3 av 4 svarer at de ikke foretar seg noe spesielt på denne dagen. 12 % kommer til å besøke kirkegården eller kirken for å tenne lys og legge blomster på graver, mens 9 % tilbringer dagen med å minnes sine kjære som er gått bort.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på intervju med 1013 nordmenn, som utgjør et nasjonalt representativt utvalg av personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 9. – 15. oktober 2017. Kilde: YouGov.