Sådan fejrer vi Halloween
October 27th, 2017, Tove Keldsen

Sådan fejrer vi Halloween

Danskerne tager i stigende grad Halloween til sig, og i år vil hver tredje dansker markere traditionen ved at pynte op, udskære græskarhoveder eller have slik klar til udklædte børn. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov står bag.

Da YouGov i 2014 undersøgte danskernes Halloween-vaner, svarede hver fjerde (23%) at de ville markere traditionen på den ene eller anden måde. I dag svarer hver tredje (31%), at de har Halloween-planer.

null

Udskæring af græskarhoveder er den mest populære Halloween-aktivitet (13%), mens hver tiende dansker (11%) planlægger at have slik klar til børn, der laver ”slik eller ballade”. Halloween-fester, som er store i USA og England, er stadig ikke særligt udbredte i Danmark. Kun 5% skal til Halloween-fest.

43% mener da også, at Halloween er for børn, mens 31% mener, højtiden både er for børn og voksne.

Hvad er der blevet af Allehelgensdag?

null

Mens Halloween er på vej frem i Danmark, står det anderledes til med den danske tradition Allehelgensdag, som de færreste danskere markerer. Faktisk svarer 86%, at de ikke foretager sig noget særligt til Allehelgensdag, og kun 5% går på kirkegården eller i kirke for at tænde lys eller sætter blomster på gravsteder. 4% tilbringer dagen ved at mindes deres kære, der er gået bort, og 3% deltager i familieaktiviteter.

Mens kun 14% planlægger at markere Allehelgensaften i Danmark, er andelen markant større i resten af Norden. Hver fjerde i Norge og ca. halvdelen i Sverige og Finland planlægger en tur i kirke, kirkegården eller et familiebesøg.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på 1012 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 6. – 10. oktober 2017.