Her er Danmarks mest anbefalede mærker
September 1st, 2022, Tove Keldsen

Her er Danmarks mest anbefalede mærker

Mercedes-Benz er det varemærke, som flest vil anbefale til venner og familie, mens DSB S-tog er årets højdespringer.

YouGov BrandIndex lancerer hvert år en liste over, hvilke virksomheder og brands, der er bedst til at skabe ambassadører, altså kunder, der vil anbefale deres varemærke.

YouGov BrandIndex’ Recommend Ranking 2022

null

Lærerstandens Brandforsikring har i mange år indtaget førstepladsen på den danske ’recommend ranking’, men i år har Mercedes-Benz flest kunder (81,4%), som vil anbefale selskabet til venner og bekendte, og Mercedes-Benz indtager derfor førstepladsen. Lærerstandens Brandforsikring tager andenpladsen (81,0%) fulgt af Audi på tredjepladsen (78,8%).

Bilbranchen er som altid dygtig til at skabe mærkeambassadører, og Mercedes-Benz og Audi får selskab af adskillige andre bilmærker på top-10-listen. Toyota indtager fjerdepladsen (77,3%), Volkswagen (74,5%) og KIA (73,8%) sjette- og syvendepladsen, og endelig er Skoda på niendepladsen (72,4%).

To telemærker har også været dygtige til at skabe ambassadører, som vil anbefale dem, nemlig CBB Mobil på femtepladsen (75,0%) og Oister på ottendepladsen (73,1%). Endelig har rejsegiganten Spies sneget sig ind på top-10 med en score på 724%.

DSB S-tog er årets højdespringer

null

DSB S-tog kan glæde sig over en vækst i kunder, som vil anbefale selskabet til andre. DSB S-tog er således årets højdespringer, og har forbedret sin recommend-score med 3,8 til en score på 34,9%.

Danske Spil indtager andenpladsen på listen over varemærker, som har forbedret deres recommend-score mest det seneste år, og Jyllands-Posten tager tredjepladsen.

Kontakt os

Vil du vide, hvordan dit varemærke klarer sig? Eller høre mere om YouGov BrandIndex? Kontakt os.

Om YouGov Recommend-rankingen

YouGov BrandIndex er tilgængelig i 55 markeder over hele kloden og gennemfører mere end elleve millioner interviews hvert år i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien, Mellemøsten og Australasien.

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 450 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Recommend-scoren findes ved, at man spørger respondenter, hvilke mærker de vil ANBEFALE til venner, familie eller kollegaer.

Data er et samlet gennemsnit for alle interview med kunder af de enkelte varemærker i perioden 1. juni 2021 til og med 31. maj 2022. Vi har kun medregnet varemærker, som har opnået minimum 100 interview i perioden.

Oversigten over højdespringerne viser de varemærker, der har de største stigninger i recommend-score fra 1. juni 2021 til og med 31. maj 2022 sammenlignet med samme periode 2020-2021.