MobilePay pärjää hyvin koronakriisin keskellä
June 3rd, 2020, Tove Keldsen

MobilePay pärjää hyvin koronakriisin keskellä

Mobiilimaksaminen oli kasvava ilmiö Suomessa jo ennen koronapandemian puhkeamista, ja lisääntynyt hygienian huomiointi nostaa kiinnostusta ilman käteistä maksamiseen entisestään.

Aiemmin Suomi on mobiilimaksamisen suhteen laahannut pohjoismaisten naapuriensa perässä, mutta YouGovin viimeisin tutkimus osoittaa, että mobiilimaksujen suosio on kasvanut Suomessa tasaisesti viime vuoden aikana. Etenkin MobilePay on pärjännyt hyvin.

Useat suomalaiset käyttävät mobiilimaksamista

null

Kesäkuussa 2019 kolmannes suomalaisista (34 %) käytti mobiilimaksusovelluksia. Nykyhetkellä puolestaan kaksi viidestä (39 %) käyttää mobiilimaksusovelluksia.

On vielä liian varhaista sanoa, onko ajankohtaisella koronapandemialla ollut vaikutusta kehitykseen, joka oli käynnissä jo ennen pandemian puhkeamista. Lisääntynyt hygienian huomiointi tarjoaa kuitenkin otolliset olosuhteet ilman käteistä maksamiselle, koska siten voi välttää tartuntariskin kolikoista tai kosketusnäytöistä.

MobilePayn suosio on kasvanut

null

MobilePay on viime vuoden aikana vahvistanut imagoaan huomattavasti. Viime vuoteen verrattuna MobilePayn BrandIndex-imagoluokitus on noussut 11,0:sta 16,6:ään. Koronapandemia vaikuttaa vain vauhdittaneen tätä kehitystä.

null

Paitsi että MobilePay on vahvistanut imagoaan yleisesti, se on myös kasvattanut asiakaskuntaansa. Yleisesti ottaen MobilePay oli viime vuonna asiakasmääräänsä Suomessa eniten kasvattanut mobiilimaksusovellus. Kesäkuu 2019 MobilePayta käytti 14 % suomalaisista, kun taas nykyhetkellä joka viides suomalainen (20 %) käyttää MobilePay-sovellusta.

Tietoa tutkimuksesta

Tiedot perustuvat YouGov BrandIndex-lukuihin.

BrandIndex on päivittäin toteutettava seuranta, jossa tutkitaan suomalaisten käsityksiä yli 200 brändistä monissa eri sektoreissa. BrandIndexin asiakkaana saat siis paitsi reaaliaikaisen kuvan omasta brändistäsi, myös tietoa kilpailijoidesi ja koko sektorin tilasta.

https://yougov.fi/find-solutions/brandindex/

Image: Getty