Nuorten Top 10 -brändit
October 11th, 2017, Tove Keldsen

Nuorten Top 10 -brändit

Mistä brändeistä nuoret puhuvat? YouGov BrandIndex esittelee nyt rankinglistan nuorten arvostamista brändeistä.

Lidl, IKEA ja Prisma ovat YouGov BrandIndexin kärjessä parhailla Word Of Mouth -pisteillä (brändit, joista puhutaan eniten) 18–34-vuotiaiden ikäryhmässä. Nuorten Top 10 sisältää sekä globaaleja jättiyrityksiä, että perinteikkäitä suomalaisnimiä.

Parhaat Word Of Mouth -pisteet

null

Saksalainen Lidl on ykkössijalla 55,8% pisteellä ja lähellä seuraa ruotsalainen IKEA 54,7% pisteellä. Kolmannen sijan vie suomalainen Prisma 52,9% pisteellä. Prisma on ainoa suomalainen brändi viiden kärjessä, jossa ovat mukana myös Coca Cola (52,1%) ja YouTube (49,4%).

Useampi klassinen suomalaisbrändi on päässyt nuorten top 10 -listalle, mukaan lukien Fazer (47,3%), Verkkokauppa.com (46,6%) ja S-market (45,6%).

Nousijat 2017

null

K-citymarket on parantanut WOM-pisteitään 7,8 pisteellä vuonna 2017 ja on siten vuoden ylivoimaisin nousija nuorten parissa. Lentoyhtiö Finnair on toinen nousija, sillä se on parantanut lukemiaan 4,6 pisteellä.

YouGov BrandIndex -rankingista

Suomessa BrandIndex vertailee yli 200 eri brändiä. YouGov Brandindex haastattelee joka päivä sataa koko väestöä edustavaa henkilöä, ja kysyy heiltä heidän asenteistaan eri tuotemerkkejä kohtaan.

Nuorten rankinglista on koottu YouGov BrandIndex Word Of Mouth -pisteiden (WOM-score) perusteella kaikille brändeille, joista 18–34-vuotiaat vastaajat ovat kuulleet jotakin myönteistä (myönteinen Buzz). Mukana ovat vain brändit, joihin liittyen on kerätty vähintään 200 haastattelua jakson aikana.

WOM-pisteet lasketaan kysymällä vastaajilta, mistä brändeistä he ovat puhuneet keskusteluissa, verkossa tai sosiaalisissa medioissa kahden viimeksi kuluneen viikon aikana.

BUZZ lasketaan kysymällä vastaajilta, ovatko he kahden viimeksi kuluneen viikon aikana kuulleet jotakin myönteistä tai kielteistä tietystä brändistä mainoksissa, uutisissa, sekä keskusteluissa ystävien ja perheenjäsenten kanssa.

Tiedot ajalta 1. syyskuuta 2016 – 31. elokuuta 2017.

Lue lisää

Image: GettyImages