Er Eurovision stadig en folkefest blandt danskerne?
May 14th, 2019, Tove Keldsen

Er Eurovision stadig en folkefest blandt danskerne?

Storslåede sceneshows og dramatiske kærlighedsballader… Den 18. maj 2019 finder den 64. Eurovision Song Contest sted, og for første gang vil det blive afholdt i Tel Aviv, Israel. YouGov har undersøgt europæernes holdninger til den internationale sangkonkurrence.

Danmark har en lang historie i Eurovision, og for mange trofaste seere i de danske hjem, er det en tradition at samles, når den europæiske sangkonkurrence bliver afholdt - og det tyder ikke på, at dette års Eurovision bliver en undtagelse.

Skal du se Eurovision Song Contest?

1 ud af 3 danskere regner med at følge med, når konkurrencen løber af stablen, mens vores nordiske naboer forventes at have den største andel af seere sammenlignet med resten af Europa.

Eurovision i Danmark er på niveau med Tyskland, her ser hver tredje med (36%), mens Eurovision er mindst populært i Frankrig (26%) og Storbritannien (23%), hvor kun hver fjerde ser med.

Mange nordboere anser også den internationale sangkonkurrencen for at være en stor begivenhed i deres land.

Hvor stor en begivenhed er Eurovision Song Contest i dit land?

Eurovision er størst i Sverige. Her mener mere end hver anden (56%), at Eurovision er en stor eller forholdsvis stor begivenhed. I Norge deler næsten hver anden nordmand (48%) samme opfattelse. I Danmark og Finland mener mere end 2 ud af 5 (43% i Danmark og 44% i Finland), at Eurovision er en stor eller forholdsvis stor begivenhed i deres land. Til sammenligning er det bare 22% i Frankrig, 23% i Storbritannien.

Hvorfor ser vi Eurovision?

1 ud af 6 danskere (15%) svarer, at årsagen, til at de ser Eurovision, er, at de kan lide musikken. 2 ud af 5 (19%) kan lide konkurrencen mellem landene, og 18% svarer, at de kan lide at se, hvordan andre landes deltagere performer i konkurrencen.

Den mest udbredte årsag til at se Eurovision i de danske stuer er dog, at venner/familie også ser det (21%). Det sociale aspekt og traditionerne spiller altså en vigtig rolle, når danskerne skal se Eurovision.

Se alle resultaterne her

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 8.-23. april 2019. Heraf 1693 i Storbritannien, 2051 i Tyskland, 1004 i Frankrig, 1004 i Danmark, 1006 i Sverige, 1007 i Finland og 1004 i Norge.

Picture: GettyImages