Mere end hver fjerde dansker venter med at planlægge sommerferie
April 30th, 2020, Tove Keldsen

Mere end hver fjerde dansker venter med at planlægge sommerferie

Hver anden dansker tilbringer normalt noget af deres sommerferie i udlandet, men i år ser danskernes sommerferieplaner helt anderledes ud.

YouGov har undersøgt, hvordan coronapandemien har påvirket vores sommerferieplaner.

Danskerne er normalt meget rejseglade og hver anden (50%) plejer at tilbringe en del af deres sommerferie i udlandet. I år ser det imidlertid helt anderledes ud med danskernes sommerferieplaner. Kun hver tiende (11%) planlægger at holde sommerferien i udlandet, viser YouGovs undersøgelse.

null

Det er især de yngre under 40 år, som regner med at de kommer på ferie i udlandet til sommer (16% mod 9% i den resterende del af den voksne befolkning).

Hver tredje dansker (31%) regner derimod med at holde sommerferie hjemme i deres primære bolig, mens mere end hver fjerde (28%) afventer og ser, hvordan coronasituationen udvikler sig. Mange danskere har også aflyst den sommerferie, de havde planlagt.

null

30% har aflyst deres rejseplaner til sommer. Heraf har de fleste aflyst planer om at rejse til udlandet. Hver tiende dansker overvejer at aflyse deres sommerferieplaner.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med 1019 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 21.-26. april 2020.