Danmarks stærkeste bilmærker 2022
April 6th, 2022, Tove Keldsen

Danmarks stærkeste bilmærker 2022

Ved hjælp af 6 forskellige imageparametre udarbejder YouGov hvert år en ranking over bilmærker, der klarer sig særligt godt.

Når danskerne skal bedømme bilmærker ud fra kvalitet, generelt indtryk, værdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshed, er det endnu engang Volkswagen der klarer sig bedst.

YouGovs bilranking 2022 – Danmark

null

Vil du vide, hvordan dit varemærke klarer sig? Eller høre mere om YouGov BrandIndex? Kontakt os

Med en score på 29,0 indtager Volkswagen suverænt den danske biltop. På andenpladsen ligger Mercedes-Benz med en score på 24,7 efterfulgt af Volvo, der scorer 24,1.

Volvo placerer sig generelt godt i de nordiske lande. I Sverige indtager Volvo førstepladsen, og i Norge samt Finland placerer bilmærket sig på en andenplads.

Den danske top-10 er stort set identisk med listen for 2021 og domineret af tyske luksusbilmærker.

KIA, som har haft succes med sine elbiler, er det bilmærke som har forbedret sin score mest siden sidste år. Det er dog stadigvæk et stykke vej op til en plads på top 10.

YouGovs globale bilranking 2022

null

YouGov har også udarbejdet en global ranking baseret på data fra 22 markeder. Ser vi nærmere på hvilke bilmærker, der globalt set placerer sig i top-10, ligger Toyota og Mercedes-Benz i front. Mens BMW placerer sig på tredjepladsen.

Vil du vide, hvordan dit varemærke klarer sig? Eller høre mere om YouGov BrandIndex? Kontakt os

Om bil image-rankingen

Rankingen er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex-indeksscore, som er gennemsnittet af 6 forskellige imageparametre: Kvalitet, Generelt indtryk, Værdi for pengene, Anbefaling, Omdømme og Kundetilfredshed.

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 450 brands, heraf 32 forskellige bilmærker. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

YouGovs globale bilranking er baseret på data fra 22 markeder, som inkluderer Australien, Brasilien, Canada, Danmark, Finland, Frankrig, Indien, Indonesien, Japan, Kina, Malaysia, Mexico, Norge, Pakistan, Saudi-Arabien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Taiwan, Thailand, Tyskland, og USA.

For at vurdere styrken for bilmærker globalt set har vi tildelt bilmærkerne point fra 1 til 10 pr. land, hvor varemærket er i top-10 (fra 10 point for en førsteplads til 1 point for en tiendeplads).

Data er fra 1. februar 2021 til 31. januar 2022.