Hver tredje har shoppet via sociale medier i Norden
March 3rd, 2022, Tove Keldsen

Hver tredje har shoppet via sociale medier i Norden

Mens social shopping længe har spillet en stor rolle i Asien og Amerika, er fænomenet nu ved at etablere sig i Norden. En ny YouGov undersøgelse viser, at en ud af tre forbrugere i Norden har shoppet via sociale medier.

33% af befolkningen i de nordiske lande har prøvet social shopping, og 22% handler regelmæssigt via sociale medier.

null

64% af befolkningen i Norden har ikke prøvet social shopping; dog kan 24% forestille sig at gøre det. I Norge ser vi den højeste andel af forbrugere, der ikke har handlet via sociale medier og heller ikke kan forestille sig det (45%). Danmark har den næststørste andel af forbrugere som ikke har eller vil shoppe via sociale medier (41%). I Sverige og Finland er denne anden noget lavere (32%).

Folk i alderen 18-39 er de mest aktive social shoppere

null

En generel antagelse er, at den yngste generation er den mest aktive, når det kommer til social shopping. De 30-39 årige handler dog lige så meget via sociale medier. Blandt de 40-49 årige har 37% prøvet social shopping, mens 28% af forbrugerene i alderen 50+ har prøvet det.

Hvad motiverer forbrugerne til at shoppe via sociale medier?

null

Behovet for et produkt motiverer de fleste forbrugere til at handle via sociale medier (47%). Andre hovedårsager er specielle rabatkampagner (28%) og eksklusiviteten af et produkt (27%). Det er måske overraskende, at anbefalinger og reklamer fra influencere og kendisser kun spiller en mindre rolle (kun 6% nævner dette som en motivation til at handle via sociale medier).

Den største regionale forskel i, hvad der motiverer forbrugerne i de nordiske lande, er rabatkampagner. Finnerne er mest motiveret af rabatkampagner (40% nævner dette som en grund til at handle via sociale medier), mens kun 20% af nordmændene motiveres af dette.

Download rapporten her

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med 4.044 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGovs panel i perioden 12-24 januar 2022. Heraf 1.012 i Danmark, 1.008 i Finland, 1.013 i Norge og 1.011 i Sverige.