International undersøgelse: Sådan har coronavirus påvirket vores privatliv
December 10th, 2020, Tove Keldsen

International undersøgelse: Sådan har coronavirus påvirket vores privatliv

En ny undersøgelse foretaget i 14 lande og regioner ser nærmere på, hvilken indflydelse COVID-19 har haft på parforhold, familieliv, tro og vores mentale helbred.

I løbet af de sidste ni måneder har COVID-19 sat sine spor på hele kloden, og virussens konsekvenser er velrapporterede, når det kommer til tab af menneskeliv og økonomi. Men det er mindre kendt, hvordan pandemien har påvirket folks privatliv.

En ny YouGov-undersøgelse foretaget i 14 lande og regioner ser nærmere på de negative konsekvenser, coronavirus har haft for folks privatliv.

Romantiske forhold

Der er flest i De Forenede Arabiske Emirater, som har oplevet negativ indflydelse på deres kærlighedsliv. 24% svarer, at deres romantiske forhold er blevet belastet eller helt er afsluttet som følge af coronavirus. En ud af fem indonesere (21%) siger ligeledes, at virussen har påvirket deres kærlighedsliv negativt, ligesom 15% af befolkningen i USA, Storbritannien og Hongkong.

Danskernes kærlighedsliv har imidlertid været mindst negativt påvirket blandt landene i undersøgelsen (7%).

null

Familieliv

Mens danskernes kærlighedsliv har været mindst påvirket af coronavirus, så er det en helt anden sag, når det kommer til deres familieliv. Næsten halvdelen (48%) af danskere siger, at deres familiære relationer er blevet belastet, eller at de helt er stoppet med at tale med et familiemedlem som følge af virussen.

Dette tal er langt højere end i noget andet land – med Italien på andenpladsen med 29%. I den anden ende af skalaen ligger kineserne, hvor kun 9% har oplevet ubalance i familien, siden pandemiens udbrud.

Venskaber

Når det kommer til venskaber, er Danmark også det land, hvor flest siger, at deres venskaber har været negativt påvirket af coronavirus (35%, sammen med indonesere). Igen har kineserne været mindst påvirket (9%).

Tro

Den globale pandemi har været en hård tid for alle, og for mange religiøse har pandemien sat deres tro på prøve. I De Forenede Arabiske Emirater siger 16%, at deres tro har været under pres, eller at de helt har mistet den som følge af virussen. En ud af otte (12%) siger det samme i Singapore, ligesom 11% i Indonesien.

null

Mentalt helbred

Pandemien har også haft konsekvenser for vores mentale helbred, og her er briterne mest tilbøjelige til at sige, at virussen har haft en negative indflydelse. Næsten to tredjedele (65%) angiver, at de har følt sig mere urolige i løbet af udbruddet, efterfulgt af befolkningen i Hongkong (63%) og Italien (62%).

Tyskerne har været mindst påvirket af coronavirus, når det kommer til mentalt helbred. Med kun 44% er Tyskland det eneste land, hvor mindre end halvdelen af befolkningen siger, at deres mentale helbred har været negativt påvirket.

null

Se alle resultaterne her

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGovs panel i perioden 2.-11. november 2020. Heraf 2078 i Storbritannien, 2256 i Tyskland, 1008 i Frankrig, 1006 i Italien, 1032 i Danmark, 1029 i Sverige, 1026 i Polen, 2014 i USA, 1020 i De Forenede Arabiske Emirater, 2025 i Australien, 1012 i Kina, 2111 i Indonesien, 514 i Hong Kong og 1058 i Singapore.