De fleste europæiske turister vil hellere aflyse deres ferie end at gå i karantæne
Europæiske turister vil frem for alt undgå at skulle i karantæne i forbindelse med deres rejse – og særligt danskere og svenskere er varsomme med ferieplanlægningen.
Den europæiske rejseindustri har været tydeligt mærket af skiftende restriktioner og forbud under COVID-19. Den nyeste YouGov Eurotrack-undersøgelse giver et indblik i, hvordan restriktionerne har haft indflydelse på folks ferieplaner i Storbritannien, Frankrig, Tyskland, Danmark og Sverige.
Mens størstedelen af europæiske turister ville aflyse deres ferieplaner, hvis de skulle i karantæne ved hjemkomsten (65-84%), er det endnu mindre tiltalende for europæerne at skulle i karantæne ved ankomsten til deres feriedestination. Ni ud af ti rejsende i Storbritannien, Tyskland, Danmark og Sverige (89-93%) ville enten muligvis eller helt sikkert aflyse deres planer, hvis de skulle i karantæne ved ankomsten, mens dette gælder 76% af franskmændene.
Resultaterne er baseret på den del af befolkningen i hvert land, som plejer at rejse udenlands – det vil sige dem, som rejseindustrien ville betragte som deres kundebase.
De fleste europæere ville desuden aflyse deres ferieplaner, hvis regeringen frarådede rejser til et bestemt land – også selvom der ikke var tale om et direkte forbud. Otte ud af ti rejsende i Danmark, Sverige og Storbritannien ville aflyse, hvis regeringen frarådede det (80-85%), ligesom næsten tre fjerdedele i Tyskland (74%) og 70% i Frankrig ville aflyse.
Europæerne er mindst bekymrede for at skulle bære mundbind på offentlige steder som butikker og hoteller ved deres destination, men dette ville alligevel afholde over halvdelen af turister fra Danmark (61%), Sverige (65%) og Tyskland (51%) fra at rejse, mens dette gælder fire ud af ti briter (43%) og en fjerdedel af franskmænd.
Generelt viser undersøgelsen, at franske turister er mindst tilbøjelige til at aflyse deres ferieplaner, mens danskere og svenskere er mest tilbøjelige til at aflyse.
Om undersøgelsen
Undersøgelsen er baseret på interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGovs panel i perioden 13.-23. juli 2020. Heraf 1658 i Storbritannien, 2031 i Tyskland, 1001 i Frankrig, 1011 i Danmark og 1016 i Sverige.