Her er de bedst omtalte varemærker
January 22nd, 2020, Tove Keldsen

Her er de bedst omtalte varemærker

Rema 1000 topper YouGov BrandIndex’ liste over varemærker, der har fået mest positiv omtale herhjemme for tredje år i træk, mens Ryanair, som i mange år har været udskældt, er årets højdespringer.

YouGov BrandIndex sammenligner 380 varemærker i Danmark for at vise, hvilke mærker der har fået mest positiv omtale (Buzz). Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

En af de parametre, som YouGov BrandIndex måler på, er varemærkets Buzz (omtale).

Danmarks bedst omtalte varemærker

null

Top 3 over Danmarks bedst omtalte brands er uændret for tredje år i træk. Rema 1000 tager førstepladsen med en Buzz-score på 28,5. MobilePay får en andenplads med en score på 25,3, mens Lego med en score på 21,9 indtager tredjepladsen.

Sygeforsikringen Danmark på femtepladsen er ny på dette års top 10. Sygeforsikringen Danmark, som har et stærkt image i den danske befolkning, kom også med på top 10 på YouGovs image-ranking for 2019. Volkswagen røg ud af top 10 i 2018, men er nu tilbage på en syvendeplads. DR2 var i 2018 med i top 10, men i 2019 har moderkanalen DR overtaget pladsen.

Højdespringere

null

Ryanair har fået en del negativ omtale for personaleforhold og unfair konkurrence og fik megen negativ presseomtale, da de i 2015 afviste at indgå en dansk overenskomst for sit personale. Nu kan Ryanair imidlertid glæde sig over at være årets højdespringer, da firmaet har forbedret sin Buzz-score med 5,1 point. Til trods for at Ryaniar har fået markant mindre negativ omtale i 2019, har de stadig en negativ Buzz-score på -13,8.

Det samme gør sig gældende for Facebook, Rejsekort og DSB. Alle er på listen over højdespringere, men kommer fortsat ud af 2019 med en negativ score.

Se også Danmarks bedst omtalte brands fordelt på forskellige brancher her

Hvem er Ryanairs tilfredse kunder?

null

Ved hjælp af segmenteringsværktøjet YouGov Profiles har vi set nærmere på de 8% af den voksne danske befolkning, som vil sige, at de er tilfredse kunder af Ryanair.

Ryanair, som startede op med afgange fra Billund, har fortsat den største andel af tilfredse kunder i Midtjylland (40% mod 22% i den generelle befolkning). Derudover er unge på 18-29 år og studerende overrepræsenterede blandt Ryanairs tilfredse kunder. 58% af Ryanairs tilfredse kunder nævner rejser som en særlig interesse mod 42% i den generelle befolkning. Når de rejser køber/booker de i højere grad ophold og transport separat (69% mod 50% i den generelle befolkning).

Om YouGov BrandIndex

BrandIndex er en daglig tracking af danskernes opfattelse af 380 varemærker. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Buzz-scoren beregnes ved, at man spørger respondenterne, om de i løbet af de seneste to uger har hørt noget positivt eller negativt om et bestemt varemærke gennem reklame, nyheder, mund-til-mund eller venner og familie. Netscoren beregnes som positive minus negative tilkendegivelser.

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i Buzz-score viser de varemærker, der har de største stigninger i Buzz-score i 2019 sammenlignet med 2018.

https://yougov.dk/find-solutions/brandindex/

YouGov Profiles er vores segmenteringsværktøj, som skaber unikke muligheder for at kortlægge og udforske en befolkningsgruppe og sammenligne forskellige befolkningsgrupper i detaljen.

https://yougov.dk/find-solutions/profiles/