Vipps er Norges mest anbefalte merkevare
November 19th, 2019, Tove Keldsen

Vipps er Norges mest anbefalte merkevare

Her er merkevarene vi vil anbefale. YouGov BrandIndex lanserer Norges mest anbefalte merkevarer 2019.

YouGov BrandIndex har sett nærmere på hvilke virksomheter og merkevarer som er gode på å skape ambassadører, altså tilfredse kunder som vil anbefale disse videre til venner og bekjente. Vipps er igjen Norges mest anbefalte merkevare.

null

Vipps får en Brand advocacy-score på 63,8 og inntar igjen førsteplassen på Brand advocacy-rangeringen. Vipps sitter med størst markedsandel for mobilbetaling i Norge, og har fått meget positiv omtale i Norge det seneste året. De tar dermed også førsteplassen når det kommer til rangeringen av høyest BUZZ («positiv snakkis»).

Sbanken holder fast i andreplassen med en score på 60,8 foran Toyota, som få en score på 60,3.

Kiwi som også topper YouGov BrandIndex' overordnede imagerangering er kommet inn på topp 10 sammen med Norges største markedsplass, FINN.no og Huawei på tiendeplass. Huawei blir generelt vurdert høyt på «verdi for pengene». BrandIndex viser at nordmenn føler de får «mye verdi for pengene» når de kjøper produkter fra Huawei.

Klatrerne

Top Improver 2019Obos Eiendomsmeglere har forbedret sin Brand advocacy-score med 12,8 poeng, og er dermed årets høydehopper.

null

Mange av Obos Eiendomsmegleres ambassadører bor i Oslo/Akershus regionen og er over 60 år, viser YouGov Profiles. De holder seg dessuten i høyere grad orienterte via Dagens Næringsliv og Finansavisen i forhold til befolkningen generelt. Bakerste tallene i parentes utgjør befolkningen generelt.

Om rankingen

BrandIndex er en daglig måling av nordmenns oppfatning av mer enn 300 merkevarer. Hver dag intervjuer YouGov BrandIndex 100 personer som er representative for den generelle befolkningen, og spør om deres holdninger til forskjellige merkevarer.

Data er et samlet gjennomsnitt for alle intervjuer med kunder av de enkelte selskaper/merkevarer i perioden 1. november 2018 til 31. oktober 2019. Vi har kun tatt med selskaper/merkevarer som har oppnådd minimum 200 intervjuer innenfor denne perioden.

Brand advocacy-scoren finnes ved å spørre befolkningen, hvilke av de følgende selskaper/merkevarer ville du ANBEFALE til en venn eller kollega og hvilke ville du be venner, familie eller kolleger om å UNNGÅ. NetScoren regnes ut fra positiv svar minus negativ svar.

Tabellen for Brand advocacy-forbedring rangerer merkevarene som har hatt størst økning i Brand advocacy-scoren fra 1. november 2018 til 31. oktober 2019 sammenlignet med samme periode 2017-2018.

Les mer: https://yougov.no/find-solutions/brandindex/

Se YouGov BrandIndex' rangeringer fra andre land: http://www.brandindex.com/ranking/norway/2019-advocacy

Image: Getty