Google topper igen YouGovs globale imageranking
August 15th, 2018, Tove Keldsen

Google topper igen YouGovs globale imageranking

Teknologivirksomheder indtager de fem første pladser på YouGov BrandIndex’ globale imageranking. Rankingen måler den overordnede sundhedstilstand af et varemærke.

Den globale ranking er baseret på mere end seks millioner interviews i løbet af 12 måneder frem til udgangen af juni 2018.​

null

Google indtager igen førstepladsen foran søstermærket YouTube. Derudover er der kommet tre nye brands med på den globale top 10. IKEA er kommet ind på en syvende plads, mens den japanske tøjkæde med globalt vokseværk Uniqlo kommer ind på en niendeplads, og endelig er danske Lego kommet ind på tiendepladsen.

Danmarks top 10

null

I Danmark sidder Lego solidt på image-tronen med en index-score på 46,6, mens andenpladsen går til en ny spiller på det danske marked, nemlig MobilePay. Med en score på 39,2 skubber MobilePay lige akkurat den norske kæde Rema 1000 ned på en tredjepladsen.

Den danske liste er i det hele taget præget af danske og nordiske varemærker som Lurpak. Anthon Berg, Arla og Änglamark.

I en tid, hvor der varsles nedskæringer, kan DR være glade for at have to varemærker med i top 10, nemlig DR og DR2, som især scorer højt på kvalitet og kundetilfredshed. YouGov har set nærmere på, hvem der mener de to varemærker repræsenterer god kvalitet ved hjælp af segmenteringsværktøjet YouGov Profiles.

null

DR og DR2 har et stærkt varemærke i hele befolkningen, men scorer især højt hos det grå guld, som følger med i politik og samfund. De streamer også, men fravælger ikke flow-tv i samme omfang som den generelle befolkning. De anvender også oftere Facebook og Tv2.

Højdespringerne

null

Rejsekort som kunne glæde sig over at være omdømme-højdespringer i 2018 kan nu også glæde sig over at kunne spore fremgang målt på det overordnede image. Rejsekort har forbedret sin score med 5,9 point fra -1,5 til 4,3 ved udgangen af juni 2018.

Læs mere og se de samlede rankings her samt rankings for udvalgte sektorer

Om image-rankingen

Rankingen er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex-indeksscore, som er gennemsnittet af 6 forskellige imageparametre: Kvalitet, Generelt indtryk, Værdi for pengene, Anbefaling, Omdømme og Kundetilfredshed.

For at vurdere sundhedstilstanden for varemærker globalt har YouGov kigget på data fra 26 BrandIndex-lande (de lande, hvor YouGov BrandIndex dækker tre eller færre sektorer er blevet ekskluderet fra listen) i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien og Australien, og dannet den globale top 10 ud fra de varemærker, der oftest findes i landenes top 10. Hvis varemærkerne figurerer i top 10 det samme antal gange, bliver placeringen i den globale ranking bestemt af den gennemsnitlige placering på landenes top 10-lister.

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 300 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Al data er fra 1. juli 2017 til 30. juni 2018.

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i image viser de varemærker, der har de største stigninger i Index-score i perioden 01-07-2017 - 30-06-2018 sammenlignet med 01-07-2016 - 30-06-2017.

https://yougov.dk/find-solutions/brandindex/

Image Getty