Nordmenn vil helst swipe dater på Tinder
May 1st, 2018, Tove Keldsen

Nordmenn vil helst swipe dater på Tinder

1 av 3 har benyttet seg av en datingtjeneste på Internett eller app. Tinder er favoritten når kjærligheten eller neste date skal finnes.

Nordmenn liker nettbaserte datingtjenester. 31 % har brukt en datingtjeneste på Internett eller app. Blant de mellom 18 og 39 år er tallet 49 %.

null

Nordmenn er imidlertid ikke like ivrige som danskene, hvor det er 38 % som har brukt en datingtjeneste på Internett eller app.

Når kjærligheten eller neste date skal finnes i Norge, er Tinder den foretrukne appen.

Nordmenns foretrukne datingtjenester

null

14 % av nordmenn har på ett eller annet tidspunkt i livet brukt Tinder, og det er særlig de unge mellom 18 og 29 år som har swipet på Tinder. Match, som er favoritten blant dem over 40 år, er den nest mest brukte appen. På spørsmål om hvilke datingtjenester nordmenn har brukt i løpet av de siste 6 månedene, ligger Tinder på toppen. 6 % av nordmenn har brukt Tinder. Til sammenligning har kun 2 % brukt Happn og Match.

Hver fjerde er flau over å finne kjærligheten på nettet

null

I dag er nettdating sosialt akseptert, og majoriteten av nordmenn - 58 % - ville heller ikke vært flaue over å innrømme at de hadde et forhold til en annen via en datingtjeneste. 25 % ville imidlertid vært flaue, og det er særlig de mellom 18 og 39 år som synes det er flaut. Blant de mellom 18-39 år er andelen 35 % mot 19 % i den øvrige befolkningen.

Våre svenske naboer er mer frisinnet når det gjelder nettdating. Her er det kun 14 % av befolkningen som ville vært flaue, mens 76 % ikke ville vært flaue over å innrømme det.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på 1 009 intervjuer, i et landrepresentativt utvalg 18+ fra YouGov-panelet. Gjennomført i perioden 14. – 19. mars 2018. Kilde: YouGov.

Photo by Jack Finnigan