Hvem er den bedste James Bond?
February 27th, 2018, Tove Keldsen

Hvem er den bedste James Bond?

YouGov har spurgt danskerne, hvilken James Bond-skuespiller de favoriserer, og der er stor forskel mellem generationerne.

De fleste peger Sean Connery, når de skal sige, hvilken skuespiller der er deres favorit som James Bond, mens den nuværende James Bond-skuespiller, Daniel Craig må se sig tilfreds med en andenplads.

null

Pierce Brosnan og Roger Moore må kæmpe om tredjepladsen. 10% peger på Pierce Brosnan og 9% på Roger Moore som deres favorit James Bond.

Kun 1% af danskerne peger på Timothy Dalton, og det samme gør sig gældende for George Lazenby, som også kun fik lov til at indspille en James Bond-film.

Der er væsentlige forskelle i befolkningens svar blandt visse målgrupper. Dobbelt så mange i aldersgruppen 60+ har Sean Connery som deres favorit som 18-29 årige (51% mod 20%). Blandt de unge mellem 18-29 år er Daniel Craig favoritten som James Bond, men også Pierce Brosnan klarer sig markant bedre hos denne aldersgruppe. 17% har Pierce Brosnan som deres favorit mod 9% i den øvrige befolkning.

Hver fjerde dansker har ingen favorit James Bond.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på 1011 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 26. – 29. januar 2018.

Photo: GettyImages