Suomen suositelluimmat brändit 2017
November 21st, 2017, Tove Keldsen

Suomen suositelluimmat brändit 2017

Suomen brändikannatuslistaa hallitsevat kansainväliset suomalaiset brändit.

YouGovin BrandIndexissä on tutkittu mitkä yritykset ja brändit ovat hyviä luomaan ns. brändilähettiläitä, eli tyytyväisiä asiakkaita, jotka suosittelisivat brändiä. Julkaisemme nyt vuoden 2017 YouGov BrandIndexin Brand Advocacy Rankingin.

null

Fiskars ja Fazer saavuttivat Suomen korkeimmat Brand Advocacy pisteet selkeällä erolla muihin. Iittala, Hackman, Abloy ja Arabia sijoittuivat seuraavina kuuden parhaan joukkoon.

Nousijat 2017

null

On kulunut hieman yli kaksi vuotta siitä kun autoilumaailmaa järisytti Volkswagenin dieselskandaali syyskuussa 2015. Siitä lähtien Volkswagen on tehnyt kovasti töitä voittaakseen takaisin kuluttajien luottamuksen ja se näyttää onnistuneen Suomessa. Sen Brand Advocacy pisteet ovat nousseet enemmän kuin millään muulla brändillä (12,3 pistettä) vuoden aikana.

Lentoyhtiöillä on ollut turbulenssia viime vuosina, mutta Finnair on onnistunut parantamaan Brand Advocacy tulostaan 7 pisteellä.

YouGov BrandIndex -rankingista

BrandIndex on päivittäin toteutettava seuranta, jossa tutkitaan suomalaisten käsityksiä yli 200 brändistä monissa eri sektoreissa. BrandIndexissä haastatellaan kansallisesti edustavalla otoksella päivittäin sata suomalaista kuluttajaa, vastaajat arvioivat brändejä kaikkiaan 16 eri mittarilla.

BrandIndexin Brand Advocacy pisteet lasketaan jokaisen brändin omien asiakkaiden antamista suosittelupisteistä 12 kuukauden ajalta lokakuun 2017 loppuun asti. Suosittelupisteet brändeille lasketaan kysymällä: ”Suosittelisitko brändiä ystävällesi vai haluaisitko hänen välttävän sitä?”

Alla olevassa taulukossa esitetään suurimmat kasvajat Brand Advocacy –mittarilla ajalla 1.11.2016-31.10.2017 verrattuna samaan ajanjaksoon vuosina 2015-2016.

https://yougov.fi/find-solutions/brandindex/

http://www.brandindex.com/ranking/finland/2017-advocacy

Image: GettyImages