Hver fjerde forbruger har boykottet et varemærke
Hver fjerde (23%) forbruger har boykottet et varemærke som følge af en skandale eller negativ omtale, afslører en ny rapport, som YouGov står bag. Men hvem er disse brandboykottere?
Rapporten ”The Brand Boycotter - Denmark”, som YouGov står bag, ser nærmere på danske forbrugere, som er stoppet med at anvende et varemærke permanent eller midlertidigt, som direkte følge af en skandale eller negativ omtale.
Hvem er de danske boykottere, hvad er årsagen til, at de vender ryggen til bestemte varemærker? Og hvad kan få dem til at vende tilbage til produktet igen?
Miljøskade (48%) og skatteomgåelse og –unddragelse (46%) er de to primære årsager til, at danske forbrugere har vendt ryggen til et varemærke. På tredjepladsen over årsager, der kan få danske forbrugere til at boykotte et varemærke, kommer dårlig behandling af dyr (42%).
38% har boykottet et varemærke på grund af en negativ indvirkning på sundheden, og 34% har vendt ryggen til et varemærke på grund af fejlbehæftede produkter/tilbagekaldelse af produkter. Derudover synes danske brandboykotteres handlinger i høj grad at være motiveret af virksomhedens etik og moral.
YouGovs rapport illustrerer også, at vejen tilbage for virksomheder, der er blevet lagt på is af brandboykottere er meget lang. 66% af dem, der er stoppet med at anvende et varemærke, bruger det stadig ikke, og kun 4% anvender det lige så meget som tidligere.
Rapporten ”The Brand Boycotter - Denmark”, som også tegner et billede af, hvad der kendetegner Brand Boykottere demografisk, holdningsmæssigt og som forbrugergruppe, kan downloades her.
Om rapporten
Rapporten er udarbejdet ved hjælp data fra YouGov Profiles, YouGov BrandIndex og 2034 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 31. maj 2017 - 9. juni 2017.
Photo: GettyImages