Joka toinen suomalainen tekee töitä lomalla

Joka toinen suomalainen tekee töitä lomalla

Tove Keldsen - June 27th, 2017

Vaikka monella suomalaisella onkin edessä useamman viikon kesäloma, ei luvassa silti ole pelkkää rentoutumista, osoittaa uusi YouGov-tutkimus. Joka toinen töitä tekevä suomalainen nimittäin tarkistaa työsähköpostinsa ja hoitaa työtehtäviä myös lomalla ollessaan.

null

YouGov on tutkinut suomalaisten töissä olijoiden asenteita lomalla työskentelyä kohtaan. 44% aikoo työskennellä loman aikana. Varsinkin iäkkäämmät (57%) ja hyvin palkatut (79%) ottavat töitä vastaan myös lomalla.

Vieläkin suurempi osa töitä tekevistä suomalaisista (62%) tarkistaa työsähköpostinsa, vaikka olisivatkin lomalla, ja 30% tarkistaa ne kerran päivässä tai useammin.

null

Tutkimus osoittaa, että monet suomalaiset ovat erittäin omistautuneita työlleen. 38% mainitsee työskentelevänsä loman aikana, koska kukaan muu ei voi hoitaa heidän työtehtäviään, ja 36% työskentelee, koska työtehtävät eivät voi odottaa.

Joka kolmas mainitsee hoitavansa töitään loman aikana välttääkseen raskaan työtaakan loman jälkeen (33%). Yhtä moni (32%) kertoo työskentelevänsä lomalla, koska heillä ei ole mitään sitä vastaan. Vain 10% työskentelee lomalla siksi, että yritys edellyttää sitä ja 5 % siksi että esimies odottaa työskentelyä.

Tietoa tutkimuksesta

Tutkimus pohjaa 468:n yli 18-vuotiaan suomalaisen töitä tekevän miehen ja naisen haastatteluihin ajanjaksolla 14.6-16.6. 2017.

Photo by Jirí Wagner on Unsplash