Hvilke forlystelsesparker kan danskerne bedst lide?
June 2nd, 2017, Nikolaj Harlis Poulsen, Tove Keldsen

Hvilke forlystelsesparker kan danskerne bedst lide?

Tivoli er samlet set den forlystelsespark, som kan forvente flest besøg i år, og som danskerne har det bedste indtryk af. Men netop Tivoli og andre populære forlystelsesparker står over for en række udfordringer, hvis de skal opfylde danskernes kriterier for en god oplevelse.

6 ud af 10 danskere overvejer at besøge en eller flere danske forlystelsesparker denne sommer, og ikke overraskende er det især børnefamilier, der kommer til at dominere skaren af gæster. 8 ud af 10 småbørnsfamilier planlægger nemlig at lægge vejen forbi en forlystelsespark.

null

Afstanden til forlystelsesparken er et af de væsentligste kriterier, når vi vælger forlystelsesparker, og derfor kan Hovedstadens forlystelsesparker: Tivoli, Dyrehavsbakken og København Zoo også forvente flest besøgende denne sommer. I Jylland kan Legoland og Djurs Sommerland forvente flest gæster.

null

Det lokale tilhørsforhold er også afgørende for, hvilke forlystelsesparker vi har det bedste indtryk af. Nordjyderne kan bedst lide Fårup Sommerland. Midtjyderne har det bedste indtryk af Djurs Sommerland, Syddanmark foretrækker Legoland og Odense Zoo, mens Tivoli er den mest populære forlystelsespark på hele Sjælland.

Tivoli Friheden havner på en tredjeplads, når midtjyderne skal bedømme forlystelsesparker, og må således se sig slået af Djurs Sommerland og Legoland.

Hvad er afgørende for en god oplevelse i en forlystelsespark?

null

De mest populære forlystelsesparker har dog udfordringer med at opfylde de kriterier, som ifølge flertallet af danskere, er afgørende for en god oplevelse – i hvert fald på en varm sommerdag i højsæsonen. Danskerne lægger nemlig vægt på, at parken ikke er proppet med gæster, at der ikke er lang ventetid til forlystelserne, samt at entre- og forlystelsesprisen er lav.

Børnefamilierne lægger desuden vægt på gode parkeringsforhold, børnevenlige forhold (pusleplads, legeplads, lån af klapvogne m.m.) samt muligheden for at medbringe egen mad.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på 1025 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 22. – 24. maj 2017.