Disse ingrediensene bekymrer nordiske forbrukere
March 28th, 2017, Per Ståle Ekrol

Disse ingrediensene bekymrer nordiske forbrukere

I Norden er annenhver person bekymret for hva matvarene inneholder. Det viser en ny undersøkelse fra YouGov. Det er imidlertid store forskjeller på hvilke ingredienser vi er mest bekymret for.

YouGov har nettopp publisert den årlige Food & Health-rapporten, som beskriver nordiske forbrukeres holdning til mat, livsstil og helse gjennom 10 år. Rapporten viser at ca. halvdelen av de nordiske forbrukerne (46 % - 53 %) er bekymret for hva matvarene inneholder.

null

Jo sunnere man er, i desto større grad bekymrer man seg om hvilke tilsetningsstoffer og ingredienser som skjuler seg i de matvarene de kjøper. I de fire nordiske landene er forbrukere som beskriver matvanene sine som overveiende sunne, overrepresentert i gruppen av bekymrede forbrukere.

Topp 3 over ingredienser forbrukerne bekymrer seg for

null

Det er store forskjeller på hvilke ingredienser nordiske forbrukere bekymrer seg for. Svenske og norske forbrukere er mest bekymret for innholdet av sukker i de matvarene de kjøper, mens danske og finske forbrukere nevner tilsetningsstoffer generelt som det de er mest bekymret for. I Norge nevner 15 % av de bekymrede forbrukerne palmeolje, noe som langt fra er øverst på listen blant forbrukerne i Sverige, Danmark og Finland.

Les mer