Nye Borgerlige klar til Folketinget
October 7th, 2016, YouGov

Nye Borgerlige klar til Folketinget

Nye Borgerlige, med Pernille Vermund i spidsen står til at få 3,0 procent af stemmerne i ny vælgermåling, som YouGov har foretaget for metroxpress.

Nye Borgerlige som i går fik Indenrigsministeriets blå stempel og nu er officielt opstillingsberettiget til næste folketingsvalg, ville få 3,0% af stemmerne, hvis der var valg i dag. Nye Borgerlige kommer til at få partibogstavet D på stemmesedlen.

null

Rød og blå blok står til at få præcis 50 procent af stemmerne hver. Blå blok indkasserer imidlertid et stemmespild på 1,0 procent, da Kristendemokraterne ikke klarer spærregrænsen på to procent. Dermed står rød blok til at indtage Statsministeriet, hvis der var valg i dag.

Om det politiske barometer

Det politiske barometer er baseret på interview med 1.202 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 31. september til 03. oktober 2016. Stikprøven er repræsentativ på køn, alder, geografi, samt stemmeafgivelse ved valget den 18. juni 2015. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 2,8% (procentpoint).

Læs mere på metroxpress