August 9th, 2016, Tove Keldsen, Anne Dannisboe Iversen

Rema 1000 haler ind på Danmarks bedst omtalte brand

null

YouGov BrandIndex’ rankings 1. halvår 2016 byder både på overraskelser og gamle kendinge. Lego topper atter listen over brands, der har fået mest positiv omtale herhjemme, mens Rema 1000 indtager en flot andenplads. Änglamark og Lidl er nye på top 10-listen.

YouGov BrandIndex sammenligner mere end 300 varemærker i Danmark for at vise, hvilke mærker der har fået mest positiv omtale (Buzz). Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Danmarks rangliste for 1. halvår 2016

Varemærker med højeste Buzz-score i alle kategorier:

Buzz-scoren beregnes ved, at man spørger respondenterne, om de i løbet af de seneste to uger har hørt noget positivt eller negativt om et bestemt varemærke gennem reklame, nyheder, mund-til-mund eller venner og familie.

Lego topper atter listen med en score på 33,8, mens Rema 1000, som har forbedret sin Buzz-score med 4,2 point, indtager andenpladsen med en score på 28,9 point. Netflix tager tredjepladsen med en score på 21,1.

Änglamark og Lidl er nye i top 10, mens Volkswagen er røget ud af top 10. Det samme gælder Apple, som globalt set er røget ned på listen over bedst omtalte brands.

Flyselskaber er de ultimative højdespringere i Buzz-score

Varemærker med de største stigninger i Buzz-score:

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i Buzz-score viser de varemærker, der har de største stigninger i Buzz-score fra januar til juni 2016 sammenlignet med samme periode 2015.

Listen over varemærker med de største stigninger i Buzz-score i 1. halvår af 2016 domineres af rejsebranchen. Det hænger bl.a. sammen med, at der var ekstra tumult og negativ presseomtale af luftfartsselskaberne i samme periode i 2015, hvor Ryanair afviste at indgå en dansk overenskomst for sit personale, og SAS og senere Norwegian blev ramt af strejker blandt personalet. 2016 har været langt mindre konfliktfyldt for flyselskaberne, og det har givet de tre selskaber, som topper listen, mindre negativ omtale.

Rejsekort har også forbedret omtalen af sit brand væsentligt med 9,9 point.

PA Images