December 2nd, 2015, Tove Keldsen

Hver fjerde dansker forsøger at spise mindre kød efter WHO-rapport

WHO-nyheden om at forarbejdet køb påvirker risikoen for at udvikle endetarms- og tyktarmskræft, har gjort indtryk på danskerne. Hver fjerde forsøger nu at spise mindre forarbejdet kød eller mindre kød generelt set.

Danskerne er storforbrugere af kød. 3 ud af 5 (58%) spiser kød hver dag i modsætning til deres naboer i Norden, hvor kun 10-30% spiser kød hver dag.

null

Vi er også glade for forarbejdet kød som skinke, bacon, kødpålæg og pølser. Faktisk spiser hver femte dansker forarbejdet kød hver dag, og hver anden et par gange om ugen.

Danskerne blev således ramt hårdt på deres livsstil og vaner, da verdenssundhedsorganisationen WHO i oktober offentliggjorde en rapport, som slog fast, at forarbejdede kødprodukter som pølser og bacon er kræftfremkaldende for mennesker.

null

Hver fjerde dansker tror, at et højt forbrug af forarbejdet kød øger risikoen for kræft, mens hver tredje tror det påvirker risikoen i nogen grad.

null

Halvdelen af befolkningen har ikke ladet deres forbrug påvirke af den nye WHO-rapport, mens hver fjerde nu forsøger at spise mindre forarbejdet kød eller mindre kød generelt set.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview på internettet med 1011 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov panelet i Danmark i perioden 18.-19. november 2015. Kilde: YouGov.

YouGov rapport - Holdning til forarbejdet kød - nov 2015

PA Images