Näin vietämme pääsiäistä
March 25th, 2015, Tove Keldsen

Näin vietämme pääsiäistä

Pääsiäiseen sisältyy ennen kaikkea ajanviettoa perheen kanssa – suomalaiset ovat siinä asiassa samaa mieltä pohjoismaisten naapuriensa kanssa. Pääsiäistä viettävät suomalaiset haluavat tavata perheenjäseniä ja ystäviä sekä syödä perinteisiä pääsiäisruokia. Joka kolmas haluaa antaa perheelle ja ystäville pääsiäismunia.

Näin vietämme pääsiäistä

Kerrankin suomalaiset, ruotsalaiset, norjalaiset ja tanskalaiset ovat yksimielisiä. Pääsiäinen merkitsee heille kaikille ennen kaikkea ajanviettoa perheen parissa. Suomalaisista 17 % ilmoittaa, että pääsiäinen on heille Jeesuksen ylösnousemuksen juhla. Tanskassa vain 9 % pitää tätä merkittävänä asiana pääsiäisessä. Suomessa on myös muita Pohjoismaita suurempi osuus ihmisiä (17 %), jotka eivät juhli pääsiäistä lainkaan.

Pääsiäistä viettävät suomalaiset haluavat ennen kaikkea viettää aikaa perheen ja ystävien parissa (67 %), syödä perinteisiä pääsiäisruokia (41 %) ja antaa perheelle ja ystäville pääsiäismunia (33 %).

Suomalaisia lapsia odottaa perinteiden täyttämä pääsiäinen

Suomalaisia lapsia odottaa perinteiden täyttämä pääsiäinen

Kun tarkastellaan pääsiäistä viettäviä suomalaisia, joilla on 2–12-vuotiaita lapsia, suosituimpia pääsiäisen viettotapoja ovat päivällinen perheen kanssa (76 %), pääsiäismunien etsiminen (50 %) ja pääsiäismunien koristelu (36 %) sekä kodin koristelu pajunkissoilla (30 %).

Lisäksi 44 % pääsiäistä viettävistä suomalaisista, joilla on 2–12-vuotiaita lapsia, kertoo lastensa käyvän virpomassa pääsiäisnoidiksi pukeutuneina.

Lataa raportti

Tutkimuksesta

Tutkimus perustuu haastatteluihin, joihin osallistui 1016 tanskalaista, 1017 ruotsalaista, 1005 norjalaista ja 1006 suomalaista edustavasti valittua 18–74-vuotiasta henkilöä YouGov-paneelista ajalla 17.–23. maaaliskuuta 2015. Lähde: YouGov.