Her er danskerne favoritter inden for dagligvarer
September 22nd, 2021, Tove Keldsen

Her er danskerne favoritter inden for dagligvarer

Dansk smør er kendt verden over, og Lurpak sidder tungt på imagetronen både når det handler om smør og dagligvarer i det hele taget.

YouGovs FMCG/CPG-ranking 2021 rangerer varemærker ud fra 6 forskellige imageparametre, nemlig kvalitet, generelt indtryk, værdi for pengene, anbefaling, omdømme og kundetilfredshed.

Danmarks top 10 inden for dagligvarer

null

Lurpak er populær verden over og er helt i top på den danske ranking med en score på 40,3, og ikke nok med at Arla kan glæde sig over Lurpak’s flotte placering, så er Arla selv kommet ind på andenpladsen med en score på 34,9. Tredjepladsen går til gengæld til Anthon Berg med score på 32,3.

Endnu et smørbrand fra Arla har sneget sig med i top 5, nemlig Kærgården på en fjerdeplads, mens femte- og sjettepladsen går til to øl-klassikere, nemlig Carlsberg og Tuborg.

Et enkelt af supermarkedernes egne brands har også fundet vej ind på top 10, og det er Änglamark på syvendepladsen foran brands som Toms, Løgismose og Rynkeby.

Vil du vide, hvordan dit varemærke klarer sig? Eller høre mere om YouGov BrandIndex?

Kontakt os

Om rankingen

Rankingen er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex-indeksscore, som er gennemsnittet af 6 forskellige imageparametre: Kvalitet, Generelt indtryk, Værdi for pengene, Anbefaling, Omdømme og Kundetilfredshed.

YouGov BrandIndex er tilgængelig i 55 markeder over hele kloden og gennemfører mere end elleve millioner interviews hvert år i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien, Mellemøsten og Australasien.

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 450 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Data er fra 1. august 2020 til 31. july 2021.