Her er danskerne favoritter inden for teknologi
April 27th, 2021, Tove Keldsen

Her er danskerne favoritter inden for teknologi

Samsung er danskernes foretrukne teknologimærke. Det viser YouGovs teknologi-ranking 2021, som rangerer de teknologimærker, vi har det bedste overordnede indtryk af.

Teknologimærker har hjulpet os igennem coronapandemien ved at forbinde og underholde os. YouGov har derfor set nærmere på, hvilke teknikmærker der er mest populære i Danmark og resten af verden.

Danmarks top 10

null

Rankingen er baseret på YouGov BrandIndex impression-score, som måler det overordnede indtryk af et varemærke.

Samsung er populær verden over og er helt i top på den danske ranking med en score på 40,6, mens andenpladsen går til en dansk teknikstjerne, nemlig Bang & Olufsen tæt fulgt af Bosch, som kommer ind på tredjepladsen med en score på 34,8.

Apple har som sædvanligt lanceret en række nye modeller og produkter det forgange år og sikrer sig fjerdepladsen foran mærker som Siemens, Sony og Philips.

Teknologimærker, som de fleste af os anvender hver dag, nemlig Microsoft og Google, indtager henholdsvis ottende og niendepladsen, mens Canon indtager den sidste plads på den danske top 10 liste.

Den globale top 25

null

Samsung indtager også toppen af den globale teknikranking. Samsungs produktsortiment spænder bredt fra telefoner til vaskemaskiner, og Samsungs produkter er således relevante inden for næsten alle områder af forbrugernes hjemmeliv.

Google, som også er svær at komme uden om i hverdagen, kommer ind på andenpladsen, mens messaging-platformen WhatsApp tager tredjepladsen.

Om rankingen

I YouGovs Technology Rankings 2021 indgår følgende kategorier af varemærker: Hardwareproducenter (såsom Dell, Apple, Samsung, Bose), softwareproducenter (som Microsoft og IBM) og sociale medieplatforme (som Facebook, Twitter og WhatsApp).

YouGov BrandIndex er tilgængelig i 55 markeder over hele kloden og gennemfører mere end elleve millioner interviews hvert år i Nordamerika, Sydamerika, Europa, Afrika, Asien, Mellemøsten og Australasien.

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 450 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Impression-scoren beregnes ved, at man spørger, hvilke varemærker man har et overordnet positivt indtryk af, og hvilke man har et negativt indtryk af. Netscoren beregnes som positive minus negative tilkendegivelser fra 1. marts 2020 til 28.februar 2021.