May 6th, 2019, YouGov

Nye Borgerlige og Stram Kurs går frem

Stram Kurs’ partileder, Rasmus Paludan, står til at få 3,9 procent af stemmerne, hvis der var folketingsvalg i dag. Det viser en vælgermåling, som YouGov har foretaget for B.T.

Målingen viser, at det i overvejende grad er mænd, der angiver at ville stemme på Stram Kurs. Det gælder cirka to ud af tre Stram Kurs-vælgere. Samtidig har Stram Kurs et godt tag i de vælgere, der erklærer sig i høj grad ’slet ikke interesseret’ i politik.

null

Hovedparten af dem, der erklærer sig i høj grad ’slet ikke interesseret’ i politik angiver normalt, at de ikke vil stemme. Omkring en femtedel af de vælgere, der angiver, at de vil stemme på Stram Kurs, var sofavælgere ved valget i 2015.

Også Nye Borgerlige står til at gå frem i målingen med 6,3 procentpoint, mens Dansk Folkeparti står til at miste stemmer.

Om det politiske barometer

Det politiske barometer er baseret på interview med 1.656 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 år fra YouGov Panelet i perioden 1.-3. maj 2019. Den maksimale usikkerhed i undersøgelsen er +/- 2,4 % (procentpoint). Kilde: YouGov for B.T. Image: GettyImages

Læs mere på B.T.