Børn og børnefamilier gyser til Halloween
November 6th, 2018, Tove Keldsen

Børn og børnefamilier gyser til Halloween

Hver fjerde dansker fejrede halloween i år med pynt, græskarhoveder og slik, mens kun hver ottende brugte dagen til at mindes de døde. Det viser en ny undersøgelse, som YouGov står bag.

Halloween er endnu ikke allemandseje og 3 ud af 4 (74%) foretager sig ikke noget særligt til halloween, men blandt børnefamilier er gys, gru og slik udbredt.

null

3 ud af 5 (60%) med små børn under 7 år i huset fejrede i år halloween. Hver tredje havde garderet sig mod ballade med slik, mens hver femte (19%) selv fulgte deres børn på ”slik eller ballade-turen”. Derudover var udskæring af græskarhoveder den mest populære halloween-aktivitet blandt børnefamilier (26%).

De unge holder allehelgenstraditonerne i hævd

null

Mens hver fjerde dansker markerer halloween, er det kun halvt så mange (12%), der havde planer for allehelgensdag. 4% gik på kirkegården eller i kirke for at tænde lys eller sætter blomster på gravsteder. De unge er dog mere opmærksomme på de gamle danske allehelgenstraditionerne, som hver femte (21%) af de unge mellem 18-29 år fulgte i år. Heraf gik 8% på kirkegården.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på 1076 interview med repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov panelet i perioden 1. – 4. november 2018.