Netflix er favorit blandt de unge
September 24th, 2018, Tove Keldsen

Netflix er favorit blandt de unge

Netflix er det varemærke, som de unge har talt mest om gennem det sidste år, viser YouGov ranking blandt de 18-34 årige.

Netflix, MobilePay og Facebook topper de unges rangliste, viser YouGov BrandIndex. Listen er baseret på højeste Word Of Mouth-score (de varemærker man taler mest om) blandt alle de varemærker, som de unge mellem 18-34 år har hørt noget positivt om.

Top Word Of Mouth-score (WOM)

null

Streamingtjenester og sociale medier fylder ikke overraskende meget i de unges samtaler online såvel som i den fysiske verden. Særligt Netflix har haft succes med at engagere de unge med egenproduceret indhold og topper listen med en WOM-score på 66,3%, men også Facebook, HBO Nordic, Viaplay og Spotify er blandt top 10 varemærker, som de unge taler mest om.

Danske varemærker er til gengæld ikke top WOM blandt de unge. Kun MobilePay, som indtager andenpladsen med en score på 61,4%, har fundet sin vej ind på top 10.

Rema 1000 kan glæder sig over at være den eneste dagligvarekæde i top 10.

Højdespringere i 2018

null

YouGov BrandIndex har også set på, hvilke varemærker der har forbedret deres WOM-score mest. Bilsalget går godt i Danmark, og flere bilmærker kan glæde sig over at være højdespringere blandt de unge. BMW, som har forbedret sin WOM-score med 8,4 procentpoint i 2018, topper listen fulgt af Oister og Alka.

Om de unges ranking

I Danmark sammenligner BrandIndex mere end 300 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

De unges ranking er udarbejdet ved hjælp af YouGov BrandIndex WOM-score, blandt alle de varemærker, som respondenterne har hørt noget positivt om (positiv Buzz) blandt de 18-34 årige. Vi har kun medregnet brands, som har opnået minimum 200 interview i perioden.

WOM-scoren beregnes ved, at man spørger respondenterne, hvilke mærker de har talt om gennem samtale, online eller sociale medier inden for de sidste to uger.

BUZZ beregnes ved at spørge respondenterne, om de i løbet af de seneste to uger har hørt noget positivt eller negativt om et bestemt varemærke gennem reklame, nyheder, mund-til-mund eller venner og familie.

Data er fra 1. september 2017 til 31. august 2018.

Læs mere om YouGov BrandIndex her

Se rankings fra andre lande her

Image: Getty