Slik tar vi ferie i Norge
June 7th, 2018, Tove Keldsen

Slik tar vi ferie i Norge

Det norske sommerværet skuffet i fjor, og det er kanskje derfor de fleste nordmenn planlegger å reise vekk denne sommeren – i hvert fall da vi spurte dem i mai.

63 % av nordmennene har planlagt å dra på ferie denne sommeren, og av dem vil størstedelen legge ferien til utlandet – kanskje som følge av fjorårets våte sommer.​

null

40 % vil dra på ferie til utlandet, og bare hver fjerde nordmann (23 %) har planlagt å ta ferien i Norge. Det er særlig de unge mellom 18 og 29 år som velger bort sommerferie i Norge (17 % vil ta ferie i Norge mot 25 % i den øvrige befolkningen). Det er også flest unge (19 %) som skal arbeide denne sommeren. Hver femte nordmann har ennå ingen planer (15 %) eller vet ikke hva sommerferien skal brukes til (5 %), og kanskje kan det varme sommerværet få overbevist dem om at en ferie i Norge er det rette.

Nordmenn er for øvrig en av de europeiske nasjonene med flest innbyggere som planlegger å reise utenlands denne sommeren. Se hele den europeiske undersøkelsen her.

Hvilken type ferie er det så nordmenn planlegger?​​

null

Strandferie er mest populært i Europa. Hver tredje (33 %) person som planlegger å dra på sommerferie, vil dra på feriebesøk til familie og venner. Strand-/badeferie er nesten like populært (30 %). Storbyferie, som 19 % planlegger å dra på, er særlig utbredt blant den delen av befolkningen som ikke har stiftet familie (26 % mot 16 % i den øvrige befolkningen).

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på 1183 intervjuer, i et landsrepresentativt utvalg 18+ fra YouGov-panelet. Gjennomført i perioden 2. – 6. mai 2018. Kilde: YouGov.

Photo by Raphaël Biscald