Danske kvinders top 10
March 20th, 2018, Tove Keldsen

Danske kvinders top 10

Hvilke varemærker har danske kvinder det bedste indtryk af? YouGov BrandIndex lancerer dette års rangliste over varemærker blandt danske kvinder.

null

Lego topper igen i år YouGov BrandIndex’ liste over varemærker, som danske kvinder har det bedste indtryk af, men Rema 1000 haler ind på Lego. MobilePay er ny på listen, men brager ind på en tredjeplads.

Kvindernes top-10 er generelt domineret af fødevarebranchen og tæller brands som Lurpak, Änglamark, Anthon Berg, Kærgården og Rynkeby.

Højdespringere i 2017

null

Rejsekort har haft en meget lang og hård fødsel, men kan glæde sig over at være dette års højdespringer blandt danske kvinder. Rejsekort har forbedret sin score med 10,5 point fra en negativ score på -3,6 i 2016 til en positiv score på 6,8 i 2017.

Totalkredit er den anden højdespringer på listen, som er gået fra en negativ til positiv impression-score i 2017. Totalkredit endte i februar 2016 i et stormvejr efter at varsle højere bidragssatser for kunder hos Nykredit og Totalkredit og fik megen negativ PR og omtale i 2016 som følge deraf. Nu er Totalkredit (men også Nykredit, som også er på top-10 listen over højdespringere) på vej op igen.

Kinas førende smartphone-producent, Huawei havner på tredjepladsen over højdespringere. Det kan blandt andet hænge sammen med, at danskerne oplever, at de får god værdi for pengene, når de køber produkter fra Huawei.

Se flere rankings her

Om rankingen

BrandIndex er en daglig tracking af danskernes opfattelse af mere end 300 brands. Hver dag interviewer YouGov BrandIndex 200 personer, der er repræsentative for den generelle befolkning, og spørger dem om deres holdninger til forskellige varemærker.

Impression-scoren beregnes ved, at man spørger, hvilke varemærker man har et overordnet positivt indtryk af, og hvilke man har et negativt indtryk af. Netscoren beregnes som positive minus negative tilkendegivelser fra 1. marts 2017 til 28. februar 2018.

Oversigten over varemærkerne med den største stigning i impression-score blandt kvinder viser de varemærker, der har de største stigninger i impression-score fra 1. marts 2017 til 28. februar 2018 sammenlignet med samme periode året før.

Læs mere