Joka neljäs juhlii halloweenia
October 27th, 2017, Tove Keldsen

Joka neljäs juhlii halloweenia

Halloween-juhlat ja lapsille annetut karkit lukeutuvat Suomessa suosituimpien halloween-puuhien joukkoon. Useampi kuin joka neljäs aikoo viettää halloweenia, osoittaa YouGovin uusi tutkimus.

Yli neljännes suomalaisista vastaajista (28%) ilmoittaa, että heillä on halloween-suunnitelmia

null

Joka kymmenes suomalainen aikoo käydä halloween-juhlissa (9%), ja melkein yhtä moni aikoo varata karkkia lapsille, jotka kiertävät keräämässä karkkia ja keppostelemassa (8%). Halloween-koristelut eivät ole Suomessa kovin laajalle levinnyt käytäntö. Vain 5% aikoo tehdä itselleen kurpitsalyhdyn, ja 5% aikoo koristella kotiaan ja pihaansa muilla tavoin.

40% on sitä mieltä, että halloween on lapsille, mutta 34% sanoo juhlan sopivan sekä lapsille että aikuisille.

Pyhäinpäivä on yhä halloweenia tärkeämpi

null

Pyhäinpäivä on Suomessa halloweenia tärkeämpi. Puolet suomalaisista aikoo juhlistaa pyhäinpäivää (50%). Joka kolmas käy hautausmaalla tai kirkossa sytyttämässä kynttilän tai jättämässä kukkia haudoille (32%). 15% viettää päivää muistellen edesmenneitä rakkaitaan, ja 15% viettää aikaa perheen kesken.

Tutkimuksesta

Tutkimus perustuu edustavasti valittujen yli 18-vuotiaiden YouGov-paneelin jäsenten haastatteluihin 11.–13. lokakuuta 2017. Vastaajia Suomessa 1002. Lähde: YouGov.

null
null