Våra kollegor irriterar oss
April 21st, 2017, Linn Öberg, Tove Keldsen

Våra kollegor irriterar oss

Om du inte vill gå dina kollegor på nerverna ska du se till att städa upp efter dig och komma i tid. Och om du är chef ska du vara försiktig med att ge för många order. YouGov har undersökt vad som irriterar oss mest på arbetsplatsen.

YouGov har frågat svenskarna vilka situationer som irriterar dem på arbetsplatsen. Så här ser listan över de största irritationsmomenten på arbetsplatsen ut:

null

På första plats över de situationer som irriterar oss på arbetsplatsen finns kollegor som inte städar upp efter sig i köket och badrummet. 2 av 5 blir irriterade över detta. På andra plats kommer kollegor som ofta kommer för sent. Det irriterar 1 av 3. Tredjeplatsen går till chefer som styr och ställer för mycket. 1 av 4 blir irriterade över detta.

Många sjukdagar, omedvetna ljud från kollegor (t.ex. kollegor som nynnar, suckar, slår med fötterna i golvet etc.) ligger också högt på listan över situationer som irriterar oss på arbetsplatsen.

Endast 1 av 5 upplever inte att de blir irriterade över något av detta.

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av opinions- och marknadsundersökningsföretaget YouGov. Under perioden 20 - 22 mars 2017 har sammanlagt 1007 intervjuer genomförts med män och kvinnor i åldern 18+ via YouGov Sveriges internetpanel. Urvalet är representativt för kön, ålder och geografi.