Vänsterpartiet tappar väljare
April 20th, 2017, YouGov

Vänsterpartiet tappar väljare

Vänsterpartiet tappar väljare. Socialdemokraterna och statsminister Stefan Löfven ökar i popularitet.

I den senaste opinionsmätningen från Yougov, gjord på uppdrag av Metro, uppger 6,3 procent att de skulle rösta på Vänsterpartiet om det vore val i dag, ett tapp på 2,4 procentenheter. Därmed är Vänsterpartiet det parti som minskar mest i mätningen. Samtidigt ökar Socialdemokraterna till 24,1 procent.

Hur skulle du rösta om det vore riksdagsval idag?

null

April 2017 vs mars 2017

Vid de senaste fem mätningarna har Vänsterpartiet tagit emot 5-6 procent av väljarna som röstade på Socialdemokraterna i riksdagsvalet 2014. I den senaste opinionsmätningen uppger däremot bara 3,1 procent av de som röstade på Socialdemokraterna i förra valet att de skulle rösta på Vänsterpartiet om det var val i dag.

Opinionsmätningen från Yougov visar också att statsminister Stefan Löfven (S) har ökat i popularitet efter terrordådet.

Läs mer på Metro

Ladda ner rapporten

Om undersökningen

Undersökningen är genomförd av YouGov under perioden 12-18 april 2017. Sammanlagt har 1 513 intervjuer genomförts via YouGovs panel med män och kvinnor 18-74 år, varav 1 191 uppgett partipreferenser. Urvalet är representativt för den svenska befolkningen vad gäller kön, ålder, region och röstfördelning vid riksdagsvalet i september 2014. Den maximala osäkerheten i undersökningen är +/- 2,8% (procentenheter).

Image: Socialdemokraterna.se