Nämä ruoka-aineet pelottavat pohjoismaalaisia
March 28th, 2017, Ville Haikola, Vesa Ryyppö

Nämä ruoka-aineet pelottavat pohjoismaalaisia

Joka toinen pohjoismaalainen on huolissaan siitä, mitä heidän ruokansa sisältää. Asian osoittaa YouGovin uusi tutkimus. On kuitenkin suuria eroja sen suhteen, mitkä ainesosat huolestuttavat kaikkein eniten.

YouGov on juuri julkaissut vuotuisen Food & Health -raporttinsa, jossa tarkastellaan pohjoismaalaisten kuluttajien suhdetta ruokaan, elämäntapoihin ja terveyteen 10 vuoden ajanjaksolla. Raportista ilmenee, että noin puolet pohjoismaalaisista kuluttajista (46–53 %) on huolissaan siitä, mitä heidän ruokansa sisältää.

null

Kaikkein terveellisimmin elävät ovat myös tarkempia ostamassaan ruoassa piileskelevien lisäaineiden ja ainesosien suhteen. Ruokailutottumuksiaan enimmäkseen terveellisiksi kuvailevat kuluttajat ovat yliedustettuina huolestuneiden kuluttajien ryhmässä neljän Pohjoismaan alueella. Ruotsissa ja Tanskassa lukemaa nostattavat lisäksi etenkin naiset.

3 ainesosaa, jotka huolettavat kuluttajia eniten

null

On olemassa suuria eroja sen suhteen, mitkä ainesosat pohjoismaalaisia kuluttajia huolettavat. Ruotsalaiset ja norjalaiset ovat eniten huolissaan ostamiensa ruokien sokeripitoisuudesta, kun taas tanskalaiset ja suomalaiset ilmoittavat olevansa huolestuneimpia lisäaineista yleisesti. Norjassa 15 % huolestuneista kuluttajista mainitsee palmuöljyn, mikä ei ruotsalaisten, tanskalaisten ja suomalaisten kuluttajien keskuudessa ole päällimmäinen huolenaihe.

Lue lisää