Kvinnenes topp ti innenfor merkevarer
March 8th, 2017, Per Ståle Ekrol, Tove Keldsen

Kvinnenes topp ti innenfor merkevarer

Hvilke merkevarer har norske kvinner best inntrykk av? YouGov BrandIndex lanserer nå kvinnenes rangliste over merkevarer i 2016. Listen domineres av dagligvarer og interiør.

Merkevare med det beste generelle inntrykk blant norske kvinner

null

Man kommer frem til scoren ved å spørre respondentene, hvilke merkevarer de har et generelt positivt inntrykk av og hvilke de har et generelt negativt inntrykk av. Nettoscore regnes ut fra positivt inntrykk minus negativt inntrykk i perioden 1 februar 2016 til 31 januar 2017.

Norske kvinner er glade for å gjøre en god handel. Norges største markedsplass, FINN.no er den merkevaren som Kari Nordmann i størst grad får stjerner i øynene av.

Rema 1000 som i mange år har ligget høyt på YouGov BrandIndex’ liste over merkevarer som har fått mest positiv oppmerksomhet i Norge, ligger på andreplass, tett fulgt av IKEA.

Mer overraskende er det at byggevaregiganten Obs Bygg kommer høyt opp på listen. Likeens er det interessant å se at Clas Ohlsson også er å finne på topp 10. Norske kvinner står ikke tilbake for menn når det gjelder oppussing. Obs Bygg scorer klart høyere blant kvinner enn blant menn. IKEA er ikke engang inne på menns topp 10-liste, hvor vi for øvrig finner Clas Ohlsson på toppen.