De 10 mest populära varumärkena bland kvinnor
March 8th, 2017, Tove Keldsen

De 10 mest populära varumärkena bland kvinnor

Vilka varumärken har svenska kvinnor bäst intryck av? YouGov BrandIndex lanserar nu topplistan bland kvinnor 2016. Listan domineras av svenska varumärken inom branscher så som dagligvaror, inredning och hushållsvaror.

ICA är ett av de varumärken som det pratades mest positivt om i Sverige under 2016 enligt YouGov BrandIndex. ICA toppar också listan med varumärken som svenska kvinnor har bäst intryck av under det senaste året, med en poäng på totalt 66,1

Varumärken med bäst helhetsintryck bland svenska kvinnor

null

Poängen tas fram genom att respondenterna får besvara frågor om vilka varumärken de har ett allmänt positivt intryck av och vilka de har ett allmänt negativt intryck av. Poängen är nettovärdet dvs. andelen som har ett allmänt positivt intryck, minus andelen har ett allmänt negativt intryck av respektive varumärke under perioden 1 februari 2016 till 31 januari 2017.

På andraplats finner vi en svensk stolthet, IKEA. Volvo, som under flera år har toppat YouGovs BrandIndex-lista över varumärken det talats mest positivt om, får nöja sig med en tredjeplats.

Listan består framförallt av svenska varumärken - såväl stora som små. Google är det enda varumärket i topp 10 som inte har sitt ursprung i Sverige.