1 av 3 gir bidrag til veldedige organisasjoner i jula
December 8th, 2016, Tove Keldsen

1 av 3 gir bidrag til veldedige organisasjoner i jula

Jula er tid for omtanke, og også en tid da mange nordmenn gjør litt ekstra for syke, fattige og hjemløse. 1 av 3 bidrar/donerer til veldedige organisasjoner i jula.

Det har aldri vært enklere å gi en veldedighetsgave enn i år, og det gjør 1 av 3 også. Hos kvinnene banker veldedighetshjertet litt hardere, 38 % donerer/bidrar til veldedighet mot 31% av mennene. De eldre i aldersgruppen 55+ bidrar også mer til veldedighet i jula (42%) mot 26% av de yngre i aldersgruppen 18-34 år.

null

6 av 10 svarer at de bidrar/donerer til veldedige organisasjoner fordi jula er en tøff måned for fattige og hjemløse. Nærmere halvparten svarer også at jula er en fin tid for å hjelpe andre mennesker som årsak, mens 18% oppgir at det er flere kampanjer og fokus på veldedighet som er årsaken til å at de bidrar/donerer til veldedige organisasjoner i jula.

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på intervju med 1 006 nordmenn, som utgjør et representativt utvalg av personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 30. november til 5. desember 2016. Kilde: YouGov.

PA Images