2 ud af 5 bidrager til velgørenhed i julen
December 8th, 2016, Tove Keldsen

2 ud af 5 bidrager til velgørenhed i julen

Julen er hjerternes fest, og også en tid, hvor mange danskere gør lidt ekstra for de syge, fattige og hjemløse. 2 ud af 5 bidrager/donerer til velgørenhed i julen.

Det har aldrig været nemmere at give en velgørenhedsgave end i år, og det gør 2 ud af 5 danskere også. Hos kvinderne banker velgørenhedshjertet lidt hårdere, 42% donerer/bidrager til velgørenhed mod 31% af mændene.

null

Hver anden som bidrager/donerer til velgørenhed i julen angiver, at julen er en hård måned for de fattige og hjemløse, som årsag til at de bidrager/donerer. 2 ud af fem nævner desuden, at julen er en god anledning til at hjælpe andre mennesker, mens hver tiende angiver, at der er flere kampagner og fokus på velgørenhed som årsag til at bidrage/donere til velgørenhed i julen. Kun 4% angiver, at det er for at få et skattefradrag, at de donerer til velgørenhed i julen.

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er baseret på interview med 1003 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18+ år fra YouGov Panelet i perioden 30. november til 1. december.

PA Images