September 26th, 2016, YouGov

Nye Borgerlige står til at få over fire procent af stemmerne

En ny YouGov-måling foretaget for metroxpress viser, at Nye Borgerlige ville få over 4% af stemmerne, hvis der var valg nu.

Nye Borgerlige med Pernille Vermund i spidsen står til at komme i Folketinget med 4,3% af stemmerne, hvis der var valg i dag. Det viser en måling, som YouGov har foretaget for metroxpress blandt 1.425 repræsentativt udvalgte personer.

Valgbarometer, 23. september 2016

Valgbarometer, 23. september 2016

Usikkerheden på Nye Borgerlige er maksimalt plus/minus 1,1 procentpoint, og dermed ligger Nye Borgerlige i denne måling med statistisk sikkerhed over spærregrænsen på 2,0 procent.

Hvor kommer vælgerne fra?

Disse partier stemte Nye Borgerliges vælgere på ved valget den 18. juni 2015

Disse partier stemte Nye Borgerliges vælgere på ved valget den 18. juni 2015

Næsten halvdelen af Nye Borgerliges vælgere kommer fra Dansk Folkeparti. 44,6% af de vælgere, der i dag vil stemme på Nye Borgerlige, stemte på Dansk Folkeparti ved valget i juni sidste år.

Også Liberal Alliance må se mange af deres vælgere gå til Nye Borgerlige. 27% af Nye Borgerliges vælgere angiver således, at de stemte på Liberal Alliance ved sidste valg. I forhold til partistørrelse - er Liberal Alliance det parti, som afleverer den største andel af sine vælgere til Nye Borgerlige.

Om den politiske måling

1.425 repræsentativt udvalgte personer fra YouGov Panelet er blevet sourgt i perioden 22.-23. september 2016. Den maksimale usikkerhed er plus/minis 1,1 procentpoint. Citat må kun ske med angivelse af kilde: YouGov for metroxpress.

Læs mere på metroxpress

Foto: Nye Borgelige