Pokémon Go får nordmenn opp av sofaen
September 19th, 2016, Tove Keldsen

Pokémon Go får nordmenn opp av sofaen

Sommerens store hype har et godt grep om nordmennene. 1 av 5 har lastet ned og spiller Pokémon GO, viser en ny undersøkelse fra YouGov. Blant de mellom 18 og 34 år spiller 2 av 5, og det er like mange kvinner som menn blant spillerne.

Pokémon GO er et spill som faller i smak hos nordmennene, og noe av det de liker så godt, er koblingen til mosjon. 2 av 5 oppgir at det er en av årsakene til at de liker spillet, mens nostalgien ved å spille et spill fra barndommen også er en vesentlig årsak ifølge 36 % av nordmennene.

null

Andre viktige grunner til at nordmenn er gale etter Pokémon GO, er at de oppdager nye interessante severdigheter/steder der de bor (29 %), og at de kan utforske nabolaget sitt mens de jakter på pokémoner (27 %).

null

Undersøkelsen viser også at Pokémon GO virkelig har klart å få nordmennene opp av sofaen og ut for å gå eller sykle. Halvparten av spillerne (52 %) har i hvert fall gått/syklet/kjørt en spesiell vei for å fange eller trene en pokémon, samt forlatt hjemmet på tidspunkter de normalt ikke ville for å spille (49 %). Og kanskje bidrar Pokémon Go også til å gjøre nordmenn mer sosiale. Mer enn hver tredje (36 %) har i hvert fall snakket med en fremmed som også spilte spillet.

Men spillet har også sine skyggesider. 7 % har forsømt arbeidet fordi de spilte Pokémon GO, mens 12 % har gått på noen eller noe (vegg, lyktestolpe osv.), eller de har falt/snublet mens de jaktet på pokémoner.

Og alle er naturligvis ikke like begeistret for Pokémon GO. Av dem som ikke spiller Pokémon GO eller er interessert i å begynne, angir 1 av 3 at deres manglende interesse for spillet skyldes at de ikke ønsker å være fordypet i telefonen (30 %), og at de ikke synes at slike spill er morsomme (35 %).

Om undersøkelsen

Undersøkelsen er basert på intervju med 1006 nordmenn, som utgjør et representativt utvalg av personer i alderen 18+ år fra YouGov-panelet i perioden 24. til 29. august 2016. Kilde: YouGov.

PA Images