August 31st, 2016, YouGov

Danskerne imod SU-besparelser

Regeringens planer om at skære i SU’en og samtidig hæve det beløb, som de studerende kan få i SU-lån, har ikke danskernes opbakning. 49% er imod regeringens forslag, mens 39% støtter forslaget, viser en YouGov-måling for metroxpress.

Regeringen fremlagde i går sin økonomiske plan for Danmark frem til 2025. YouGov har på vegne af metroxpress spurgt danskerne, om de er for eller imod planen, heriblandt SU-nedskæringen, som skal finansiere en del af planen. Flertallet af danskere siger nej til besparelsen, som vil give studerende 800 kroner mindre at leve for om måneden.

null

* Det fulde spørgsmål lød: Regeringen foreslår at reformere SU-systemet, så SU’en for udeboende studerende på videregående uddannelser fremover sættes ned fra i dag 5.941 kroner før skat om måneden til 4.753 kroner om måneden. Desuden skal studerende højst kunne få SU i fem år mod i dag seks år. Regeringen foreslår endvidere, at studerende skal have mulighed for at tage et studielån på 4.344 kroner før skat om måneden mod i dag 3.040 kroner før skat. Færdiguddannede, der bliver i Danmark og arbejder efter endt uddannelse, skal have et særligt højt beskæftigelsesfradrag i op til tre år, så de får lettere ved at betale deres SU-lån tilbage. Er du for eller imod dette forslag?

64% af de 18-29-årige er noget eller meget imod, mens 32% af de 60-74-årige er noget eller meget imod.

Læs mere på metroxpress

Om undersøgelsen

880 repræsentativt udvalgte personer i alderen 18-74 fra YouGov Panelet har svaret den 30. august 2016. Den maksimale usikkerhed er plus/minus 3,3 procentpoint. Citat må kun ske med angivelse af kilde. YouGov for metroxpress.