August 9th, 2016, Tove Keldsen, Per Ståle Ekrol

Kiwi er på snakkis-toppen

null

Kiwi er på førsteplass når det gjelder rangeringer for høyest BUZZ («Snakkis») for første halvdel av 2016 og stjeler dermed førsteplassen fra Rema 1000, som har hatt vært på topp i flere år. Rema 1000 får en høy score, men lander på en fjerdeplass, tett etter FINN.no og Samsung.

BrandIndex rankings for første halvdel av 2016: YouGov har sammenliknet Buzz-score for 220 merkevarer i Norge for å kartlegge hvilke merkevarer som har fått mest positiv oppmerksomhet i løpet av første halvår 2016.

Efter å hatt førsteplassen i to år, må Rema 1000 nå steppe til side for Kiwi, som har forbedret sin score med 5,3 indekspoeng og ender på en samlet score på 29,7 indekspoeng.

Norwegian har hatt størst fremgang i BUZZ og er kommet med inn på topp 10-listen. Det samme gjelder XXL. Coop og Meny er havnet utenfor topp ti på denne listen.

Top BUZZ Rankings

Norwegian har hatt størst fremgang

Top BUZZ Improvers

Norwegian fikk massiv negativ mediedekning i forbindelse med streiken i mars 2015, men omdømme krisen ble relativt kortvarig, og siden da har Norwegian økt sin BUZZ kommer styrket du av første halvdel av 2016. Norwegian har forbedret sin score med hele 19,3 indekspoeng og ender på en samlet score på 18,2 –poeng i denne perioden. Det gjenstår dog å se hvilken effekt pilotkonflikten i juni har hatt, når vi får sett det litt på avstand.

Om BrandIndex

YouGov har sammenliknet Buzz-score for 220 merkevarer i Norge for å kartlegge hvilke merkevarer som har fått mest positiv oppmerksomhet i løpet av første halvår 2016. Hver dag intervjues det 100 nasjonalt representative respondenter for å få vite hva de mener om ulike merkevarer.

Man kommer frem til Buzz-score ved å spørre respondentene om de har hørt noe positivt eller negativt om et merkevare i løpet av de to siste ukene, enten gjennom reklame, nyheter og rykter eller via venner og familie.

Tabellen for Buzz-forbedring rangerer merkevarene som har hatt størst økning i Buzz fra januar til juni 2016, sammenlignet med samme periode i 2015.

BrandIndex rankings i Norge for første halvdel av 2016