August 3rd, 2016, Tove Keldsen

Lidl edelleen pöhinämittarin kärjessä

null

YouGov BrandIndex puolivuotisranking 2016: Lidl jatkaa kärjessä YouGov BrandIndex Buzz score rankingissa. Se saa parhaan Buzz* (=pöhinän laatu) tuloksen ennen Fazeria. Puolivuotisrankingin top-10 tarjoaa myös yllätyksiä.

Lidl, Fazer ja Prisma säilyttivät kärkipaikkansa YouGovin brändilistauksessa alkuvuonna 2016. Alkuvuoteen 2015 verrattuna Arabia, Fiskars ja Kalevala Koru ovat pudonneet 10-kärjestä. Finnair, K-citymarket ja S-market sen sijaan ovat nousseet top-10–listalle.

YouGov BrandIndex mittaa päivittäin brändien ympärillä tapahtuvaa pöhinää (Buzz) yli 200 brändin osalta Suomessa. BrandIndexissä haastatellaan kansallisesti edustavalla otoksella päivittäin sata suomalaista kuluttajaa, vastaajat arvioivat brändejä kaikkiaan 16 eri mittarilla.

YouGov puolivuotisranking 2016: Suomi

Top-10 Buzz ranking

*Buzz-mittari selvittää, ovatko vastaajat kuulleet tai nähneet brändistä myönteistä tai kielteistä (mediassa, mainoksissa, keskusteluissa perheen, ystävien tai muiden kanssa) kahden viime viikon aikana. Buzz on myönteisten ja kielteisten vastausten erotus.

Suurimmat kasvajat, YouGov puolivuotisranking 2016: Suomi

Suurimmat Buzz-kasvajat

Yllä olevassa taulukossa esitetään suurimmat kasvajat Buzz-mittarilla (aikavälinä tammi-kesäkuu 2016 verrattuna tammi-kesäkuuhun 2015).

Eniten brändinsä mielikuvaa kuluvan vuoden ensimmäisen puoliskon aikana kohotti Finnair. Toiseksi eniten nousi Norwegian, ja kolmantena on Anttila.